Suriye'den Golan Tepeleri'ne roketli saldırı

Suriye'den Golan Tepeleri'ne roketli saldırı

DÜNYA Haberleri

İsrail ordusu, sabah saatlerinde Suriye tarafından Golan Tepeleri'nin Hermon Dağı bölgesine çok sayıda roket fırlatıldığını bildirdi.

İsrail ordusu, sabah saatlerinde Suriye tarafından Golan Tepeleri'nin Hermon Dağı bölgesine çok sayıda roket fırlatıldığını bildirdi. nbsp;
İsrail ordu sözcüsü, durumun, Suriye'de yaşanan iç karışıklardan kaynaklandığını belirterek, Hermon Dağı bölgesinin geçici olarak ziyaretçilere kapatıldığını söyledi. Sözcü ayrıca, İsrail ile Suriye arasındaki bölgede konuşlu BM gücüyle de temas içinde olduklarını kaydetti.
Hermon Dağı, yaz ve kış mevsiminde çok sayıda turist tarafından ziyaret edilen bir bölge olarak biliniyor. Dağın bazı bölümleri ise askeri bölge olduğu için girişlere yasak.
Suriye sınırlarına dahil olan Golan Tepeleri, 1967'de İsrail tarafından işgal edildi. İki ülke, Yom Kippur Savaşı'nın ardından 1974'te bir ateşkes anlaşması imzaladı. Anlaşma çerçevesinde Golan Tepeleri, BM güçlerince kontrol ediliyor.
KUDÜS (İHA) nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...