Başbakan Erdoğan ABD'de

Başbakan Erdoğan ABD'de

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere TSİ 07.45 sıralarında ABD'nin başkenti Washington'a geldi. Başbakan Erdoğan ve beraberindeki heyeti taşıyan ANA uçağı TSİ 07.45 sıralarında Washington'daki Andrews Air Force Base askeri havalimanına indi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere TSİ 07.45 sıralarında ABD'nin başkenti Washington'a geldi. Başbakan Erdoğan ve beraberindeki heyeti taşıyan ANA uçağı TSİ 07.45 sıralarında Washington'daki Andrews Air Force Base askeri havalimanına indi. nbsp;
##tgvideo##
Washington ziyareti boyunca Beyaz Saray'ın resmi misafirhanesi Blair House'da konaklayacak olan Başbakan Erdoğan, ABD temaslarına bugün yerel saatle 15.00'de Türk Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi inşaatının temel atma törenine katılarak başlayacak. Başbakan Erdoğan, yarın ABD Başkanı Barack Obama ile görüşecek ve daha sonra ABD Dışişleri Bakanlığı'nda Başkan Yardımcısı Joe Biden ve Dışişleri Bakanı John Kerry tarafından Başbakan ve heyeti onuruna düzenlenecek öğle yemeğine katılacak. Erdoğan, öğlen yemeğinin ardından da Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner ile görüşecek. Başbakan daha sonra, ABD Ticaret Odası'nda ABD'li işadamlarıyla yuvarlak masa toplantısında bir araya gelecek ve sonrasında Beyaz Saray'da verilecek özel akşam yemeğine katılacak.
Başbakan Erdoğan 17 Mayıs Cuma günü Brookings Enstitüsü'nde bir konuşma yapacak. Erdoğan, buradaki konuşmasının ardından SETA tarafından düzenlenecek konferansa sonrasında da Büyükelçilik rezidansında verilecek resepsiyona katılacak. Başbakan akşam saatlerinde de Washington'dan San Francisco'ya geçecek.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 18 Mayıs Cumartesi günü Silikon Vadisi'ndeki bazı kuruluşları ziyaret edecek; akabinde de Amerika İslam ve Türk Toplumu Temsilcilerini kabul edecek.
Başbakan Erdoğan temaslarının ardından 20 Mayıs Pazartesi günü ise öğle saatlerinde San Francisco'dan hareket ederek Türkiye'ye dönecek.
Başbakan Erdoğan'a ABD temaslarında eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve iş adamları eşlik ediyor.

WASHINGTON (İHA)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...