Kritik Suriye zirvesi bugün

Kritik Suriye zirvesi bugün

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Obama ile Beyaz Saray'da bugün yapacağı kritik görüşmede Suriye'ye yönelik 4 önemli mesaj verecek.

nbsp;Nuh ALBAYRAK - WASHINGTON

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Obama ile Beyaz Saray'da bugün yapacağı kritik görüşmede Suriye'ye yönelik 4 önemli mesaj verecek. Güvenilir kaynaklardan edinilen bilgilere göre Erdoğan'ın mesajları şöyle:* Suriye'de bir insanlık dramı yaşanıyor. Biz uluslararası toplumun bütün gücüyle devreye girmesini ve seyirci kalmamasını istiyoruz. Diplomatik bütün yolların denenmesini istiyoruz.
* Türkiye'nin Suriye'ye girmesi söz konusu olamaz. Askeri müdahale bizi İsrail konumuna düşürür nbsp;Ondan önce bütün uluslararası toplumun yapacağı çok şey var. O nedenle girişimlerimiz uluslararası alanda olacak. Temaslarımız artacak, BM nezdinde girişimlerimiz olacak.
* Suriye sınırındaki Reyhanlı ilçemize gerçekleştirilen 51 kişinin hayatını kaybettiği saldırıda Suriye hükümetinin bağlantısı var. Saldırıyı Suriye'nin istihbarat servisi El Muhaberatın planladığına dair elimizde bilgi ve belgeler de var.
* Esad rejimi kendi halkına tank, top atışının ardından helikopter, uçak ve en son Scud füzelerini kullandı. Artık halka kimyasal silah da kullanıyorlar. Buna yönelik elimizde önemli belgeler var. Yaralı halde ülkemize sığınan Suriyelilerden alınan örneklerde kimyasal silah izine rastlanıldı.

BELGELER BM'YE VERİLECEK nbsp;

Öte yandan Ankara, Beşar Esad'ın kimyasal silah kullandığını gösteren belgeleri BM ve NATO'ya da iletecek. Cenevre Sözleşmesi savaşlarda sivillerin korunmasını güvence altına alıyor. Türkiye'nin sunacağı bu belgeler sivillere zarar veren başta Esad olmak üzere sorumluların 'savaş suçlusu' olarak yargılanmasının yolunu açıyor.

Obama ile yapacağı görüşmede Esad'ın kimyasal silah kullandığına dair belgeleri gösterecek olan Başbakan, "Askeri müdahaleye karşıyız. Uluslararası toplum bütün gücüyle devreye girmeli" mesajı verecek.

Kritik Suriye zirvesi bugün





Bu eser milletimizin yüz akı olacak

Başbakan Erdoğan dün Türkiye saati ile 07:45'te Washington Joint Base Andrews Naval askeri havaalanına indi. Erdoğan, burada hava üssünde askeri törenle karşılandı. Askeri tören ABD hükümeti tarafından nadiren uygulanıyor. nbsp;Bu arada Başbakan Erdoğan'a tahsis edilen Blair House'a da Türk bayrağı asıldı. Erdoğan, Amerika temaslarının ilk durağında, Maryland eyaletindeki Türk toplumu tarafından yaptırılan ve Türk hükümetinin desteğiyle yürütülen Türk-Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi projesinin temel atma törenine katıldı. Erdoğan, törende yaptığı konuşmaya, merkezin Türk milletinin yüz akı olacağını söyledi. Merkezin 2014 Ekim ayında bitirileceği bilgisinin kendisine verildiğini dile getiren Erdoğan, "2014 yılı Ekim ayında da Rabbim ömür verirse açılış töreninde yine birlikte bu heyecanı, bu coşkuyu yaşayacağız" dedi. Erdoğan, daha sonra merkez içindeki caminin temel alanına geçti ve mihrap kitabesini törenle yerine koydu.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...