Uslu: Biz olsak ölürdük, o kupayı aldırmazdık

Düzenleyen:
Uslu: Biz olsak ölürdük, o kupayı aldırmazdık

SPOR Haberleri

“Aziz Yıldırım ve benim gibi adamlar olsaydı o kupayı kesinlikle aldırmazdık, tanımazdık kimseyi. Ölürdük yine aldırmazdık. Provokasyon vardı”

M.EMİN ULUÇ

Fenerbahçe Basın Sözcüsü ve Genel Sekreteri Mahmut Uslu, önceki gün basınla sohbetinde çok önemli açıklamalarda bulundu. Hedefte Galatasaray, Beşiktaş, Federasyon, Vitor Pereira, Mete Kalkavan vardı… Uslu’nun en çarpıcı ve ses getirecek açıklamalarından birisi 12 Mayıs 2012’de Galatasaray’ın Şükrü Saracoğlu Stadı’nda şampiyonluk kupasını kaldırmasıyla ilgiliydi. Uslu bu konuda “Ben olsaydım o kupayı aldırmazdım. Çünkü çok net provokasyon vardı. Provokasyona alet oldu hepsi. Kimdi o zaman CEO Lütfi Arıboğan. Aziz Yıldırım ve benim gibi adam olsaydı o kupayı aldırmazdık. Tanımazdık kimseyi, ölürdük yine aldırmazdık. ‘Başbakan istedi’ yönündeki iddiaların hepsi palavra. 

Amaçları ‘olay’ çıksın
Galatasaray Kulübü Başkanı törenin sonra yapılmasıyla ilgili ‘evet’ diyor sonra olmuyor. Çünkü provokasyon var. Provokasyonu da kimin yaptığı ve G.Saray’ın o zamanki CEO’su belli. Bir kez daha söylüyorum ölümü alırlardı, kupayı alamazlardı. Aziz Yıldırım olsaydı da yapamazlardı. Sadece bu mu! Basketbolda Galatasaray’ın Fenerbahçe maçına çıkmaması da provakosyon. Türkiye’de olay çıkarıyorlar. Yüzde 49 kazanma ihtimalin var. Çıkmama nedenleri ‘olay’ olsun. Abdi İpekçi’de yaşadıklarımızın yüzde 10’unu yaşamadılar. Yumruk yedik, tükürük yedik.

Tek problem Ünal Aysal’la
Galatasaray ile rahmetli Özhan Özaydın, Faruk Süren, Mehmet Cansun, Adnan Polat kimseyle problemimiz yok. Hepsiyle dostuz. Bizim bir tane adamla problemimiz var (Ünal Aysal). Duygun Yarsuvat ile de problemimiz olmadı. Bu ateşle üfleyerek sönmez deniyordu, ne oldu yangına. Bizim arkadaşlarımız bir sene hapis yattı arkadaşlar. Yangın söndü. Biz kulüp olarak zor zamanlar yaşadık. Biz şimdi “In”iz… “Out”tuk şimdi “In” olduk. Bizi seviyorlar herkes seviyor. Neden? Biz doğru çıktık. Aziz Yıldırım doğru.”

F.Bahçe’ye eşit muamele yapılmıyor
“Başarılı olmak yalnız teknik direktörümüz Dirk Advocaat’ın ya da Fenerbahçe’nin elinde değil. Başarılı olmanın 7 koşulu var. Ben ikisini söyleyeyim. Herkese eşit muamele yapılması lazım. Federasyondur, hakemdir eşit muamele olmalı. Türk futbolunda eşit muamele yok… Hele F.Bahçe’ye karşı yapılmadığı net. İkincisi de rakip antrenörler eşit başlamadı. Bizim hocamız sezon başladıktan sonra göreve geldi. Geriye kalan 5 koşulu siz araştırın.”

DİRK ADVOCAAT’A BAKIŞI: ADAM GİBİ ADAM
Dirk Advocaat adam gibi adam. Fenerbahçe için en önemlisi adam olması. Efendi bir adam inşallah başarılı olur. Çok düzgün ve çalışkan bir insan, takımı da iyi çalıştırıyor. Tesislerdeki herkese saygı duyuyor. Sporcularına saygı duyuyor. Hepsine sevgi gösteriyor, hepsine eşit muamele yapıyor. Adam geldiğinde hemşehri edebiyatı yapıldı ama takımda kim olursa olsun hazır olmadan oynatmam diyor. Robin van Persie örneği ortada. 
Para için geldi diyenlere… Advocaat, daha önce görev yaptığı Zenit’ten, Rusya Milli Takımı’ndan ve Sunderland’dan kaç lira alıyordu. İlk teklif götürdüğümüzde önce bizi reddetti, sonra kabul etti. Para için değil yeniden iddialı olma adına Fenerbahçe’ye geldi.”

USLU’DAN BEŞİKTAŞ BAŞKANI ORMAN’A ELEŞTİRİ…
İKİNCİ BAŞKANIN HAPİSTEYDİ

Ben daha önce bizim rakibimiz Galatasaray derken başka nedenlerle de söyledim. Tabii ki Beşiktaş da bizim rakibimiz. Ancak şunu anlamıyorum… Eğer Beşiktaş Kulübü Başkanı olarak eğer sen FETÖ operasyonunda ‘biz kenar süsüydük’ diyorsan olmaz. Böyle şey olmaz. Senin ikinci başkanın (Serdar Adalı) bu operasyondan dolayı hapisteyse böyle olmaz. Beşiktaş Başkanı olarak sahip çıkacaksın.
Süleyman Seba’yı özledik… 
Ben ‘Süleyman Seba’yı özledik’ diye konuşma yaptım. Şu andaki Federasyon Başkanı (Yıldırım Demirören) dedi ki ‘resmini yollayalım sana’. Anlayışa bak! Süleyman Seba’nın adamlığını özledik adamlığını… Ben Federasyon başkan vekiliydim, Süleyman Seba ne diyorsa Galatasaray ve Fenerbahçe ‘evet’ diyordu. Çünkü öyle bir adamdı. Adam gibi adamdı.”

Yıldırım başkan değil Fenerbahçe’nin lideri
“En demokratik kulüp biziz, başkan ne derse o olur. Biz en büyük sivil toplum örgütüyüz. Cumhuriyetçiyiz, Atatürkçüyüz. Biz spor kulübüyüz politika ile ilişkimiz yok. Biz ezildik dimdik ayakta durduk. Yönetime girmemin nedeni de o süreçte Aziz Yıldırım’ın dimdik durmasıdır. Fenerbahçe Kulübü başkanı yalnız spor kulübü başkanı değil lideridir.”

VİTOR PEREİRA GERÇEKLERİ…
KENDİSİ KAÇTI

“Vitor Pereira istikrar adına kalmıştı ve kalması hata değildi. Takımı iyi çalıştırmadı, biz göndermedik kendisi gitti. Adam kaçtı. Türk olsa vatan haini. Büyük hata yaptı. UEFA’nın ona ceza vermesi lazım. Kulüplerde doktor, fizyoterapist, kondisyoner profesyoneldir, antrenörle değişmez. Biz bunu büyük kulüplerden öğrendik. Real Madrid, Barcelona ve Milan’da da bu böyledir. Hepsi kulübün adamlarıdır. Bu kulübün adamlarına saygı göstereceksin, saygı göstermeyen adam barınamaz. Aykut Kocaman döneminde son teknoloji aletler alındı. Avrupa’nın en iyi kondisyon merkezi bizdeydi. Vitor Pereira kullanmadı çünkü bilmiyor.” 

USLU’DAN TAŞANLAR

Vergi mahsup edilmeli
“Futbol kulübü olarak vergi veriyoruz. Biz vergi indirimi istemiyoruz. Vergi vermeyelim demiyoruz. Vergi verelim ama yıl sonunda amatör sporlara yaptığımız yatırımdan mahsup edelim. Biz de cebimizden ödüyorduk, ödemeyecek hale geldik.”
Aleyhimize olunca…
“Osmanlıspor maçı sonrası rakibin aleyhine konuştum mu! Sen rakibe direnci vermeyeceksin sayın Mete Kalkavan.  Kalkavan son 4 senede 6 tane aynı pozisyona bizim lehimize olan pozisyonu çalmamış. Aleyhimize tık diye çaldı. Her şeyin eşit olması lazım.”
3 Temmuz olmasa…
“3 Temmuz olmasaydı Fenerbahçe her sene şampiyon olacaktı. Her sene Şampiyonlar Ligi’nde ilk 8’e girerdi. 3 Temmuz sonrası F.Bahçe yönetime girmek cesaret isterdi. Yönetime girmek isteyenlere girmemesi adına baskı vardı. Çok kötü durumlardan F.Bahçe’nin ayakta kalması önemli bir şey.”
Trabzon olayları…
“Trabzon’a bir gün normal caddeden stada gidemedik. Tarladan, polislerin arasından mesele çıkmasın diye gittik. Bu kurşunu yedikten sonra düşünmüyoruz. Ayıp ettiler. İnşallah yakalarlar. Herkes ölecekti. Silahlı saldırıyla ilgili gözaltına alınan iki kişinin mesajları var. ‘Fenerbahçe kafilesi geliyor’ yazıyor diğeri de ‘merak etmeyin havalimanına getirmeyeceğim’ diyor. Ona rağmen çıktılar.”
Transfer zor ama…
“Devre arasında transfer yapmak zor. Araştırıyoruz. 1 tane almayı düşünüyoruz.Devre arasında oyuncu bulunmaz. Kiralık aldığımızda sorun olmaz. Orta saha için düşündüklerimizden biri (Hakim Ziyech) Ajax’a gitti, Ben Arfa PSG’de… O da olmaz. Adamı atsalardı düşünüyorduk.” 
50 milyon gelmezse…
“Havuzda  (yayın geliri) çok az para alıyoruz. G.Saray ile biz fedakârlık ediyoruz. Bizim hakkımız 100 milyon avro. 33 milyon dolar alıyoruz. Aziz Yıldırım 100 diyordu ben 150 diyorum. 50 milyon gelmeyecekse niye devam edeyim.”
Salih-Mor yorumu
“Bizim önemli oyuncumuz Türkiye için önemli bir oyuncu. Kimseye ayrıcalık yapmıyoruz. Hepsiyle konuşuyoruz sabretmeleri gerektiğini ve zamanı gelince oynayacaklarını söylüyoruz. Emre Mor’a hakikaten pes! Ferdi oynuyor ama biraz daha gelişirse Messi gibi olabilir.” 
Fener’e hainlik yapıldı
“Kenan Evren Lisesi arazisi konusunda ben yönetimde olsam imzalamazdım, itiraz ederdim. Çünkü yapana da para vereceğim.  Burayı F.Bahçe’ye vermemekle hainlik yapıldı. Pazartesi duruşma var. Bakana hakaret (Aziz Yıldırım’ın yaptığı belirtiliyordu) yok. Ben duymadım.”
U21 önerisi
“Büyük kulüplerin U21 takımındaki genç oyuncuların hepsini PTT 1. Lig’e sokmamız lazım. İspanya gibi. Genç oyuncuların performansını görelim. Altyapıdaki oyuncularımızı göreceğimiz bir lig olsun. Aziz Yıldırım hapse girmeseydi bunu çözerdi.”

 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...