Davutoğlu, BMGK Suriye için acil adım atmalı

Davutoğlu, BMGK Suriye için acil adım atmalı

GÜNDEM Haberleri

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, "Hepimiz BM Güvenlik Konseyi'nin Suriye'deki trajedinin sona erdirilmesi için acil adım atmasını bekliyoruz" dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, BM Genel Sekreter Yardımcısı Jan Eliasson ile Güvenlik Konseyi'nin girişinde yer alan Turkish Lounge'ın açılışını yaptı. Açılışa, diplomatlar ve gazeteciler yoğun ilgi gösterdi.
Bakan Davutoğlu, burada yaptığı konuşmada, Suriye'de, Filistin'de, Somali'de, Mali'de ve dünyanın birçok köşesinde insani trajediler yaşandığını belirterek, "Biz BM'nin yürütme organı olarak Güvenlik Konseyi'nin, bir krize ilişkin karar çıkarmak için üç yıl beklemeden etkili bir şekilde çalışmasını ve Turkish Lounge'ın barış için güzel inisiyatiflerin başarıldığı yer olmasını umuyoruz" ifadesini kullandı.
Türkiye'nin küresel ve bölgesel barış ile BM'nin misyonuna daha fazla katkı sunmak istediğini kaydeden Davutoğlu, BM sisteminde daha etkin çalışma ve daha görünür olmanın Türkiye'nin dış politikasının bir prensibi olduğunu söyledi.
Turkish Lounge'da bulunan çinilerin Türkiye'nin estetik yönünü gösterdiğini dile getiren Davutoğlu, Turkish Lounge'ın bir köşesinde yer alan Kadeş Antlaşması'nın yazılı olduğu kitabenin de bugünün sorunlarına çözüm için önemli mesajlar içerdiğini belirtti.
BM'ye ve barış için çalışan herkese hizmet etmeyi sürdüreceklerini kaydeden Davutoğlu, uzun müzakereler için Turkish Lounge'da Türk kahvesinin de ikram edileceğini söyledi.
Davutoğlu, İstanbul'un BM'nin merkez şehirlerinden birisi olmasını arzuladıklarını da ifade etti.
Gazetecilerin Suriye konusundaki sorularına ise Davutoğlu, "Hepimiz BM Güvenlik Konseyi'nin Suriye'deki trajedinin sona erdirilmesi için acil adım atmasını bekliyoruz" dedi.
Eliasson ve KKTC Başbakanı Küçük ile görüştü
Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, BM Genel Merkezi'nde gerçekleşen görüşmede, EBM Genel Sekreter Yardımcısı Jan liasson, Rusya'da bulunan BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un Suriye ve İran bağlamındaki temasları hakkında bilgi verdi.
Görüşmede Suriye krizine çözüm bulunması amacıyla yapılması planlanan uluslararası konferans ve Kıbrıs konusu da ele alındı. nbsp;
Davutoğlu,daha sonra Türkiye'nin BM Daimi Temsilciliği'nde de KKTC Başbakanı İrsen Küçük ile görüştü.
Davutoğlu ve Küçük, Kıbrıs'taki son gelişmeler ve KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) lideri Nikos Anastasiadis'in ay sonunda gerçekleştirecekleri görüşmeyi ele aldı.
Bakan Davutoğlu, New York temasları kapsamında finans çevreleri ve yatırımcılarla da bir araya geldi. nbsp;BİRLEŞMİŞ MİLLETLER AA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...