BM Genel Sekreteri'nden Suriye açıklaması

BM Genel Sekreteri'nden Suriye açıklaması

DÜNYA Haberleri

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki Moon, BM Güvenlik Konseyine Suriye'deki durumun Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne taşınması için yaptığı çağrıyı yineledi.

New York'taki BM Genel Merkezi'nde açıklamalarda bulunan Ban ki Moon, Suudi Arabistan'ın önderlik ettiği Koalisyon Güçleri'nin Yemen'de cenaze törenine gerçekleştirdiği ve 140?tan fazla kişinin ölümüne neden olan saldırıyı kınadığını belirterek, yapılan saldırının uluslararası insani hukuku ihlal ettiğini açıkladı.

Ban Ki Moon "İlk bulgular, saldırının Suudi Arabistan öncülüğündeki Koalisyon Güçleri'nce yapıldığını gösteriyor. Bombalanan yerin bir sivil toplum merkezi olduğu da herkes tarafından biliniyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava saldırıları zaten çok büyük bir katliama neden oldu. Ülkedeki sağlık tesisleri ve diğer hayati önem taşıyan sivil altyapılar fazlasıyla zarar gördü" ifadelerini kullandı.

Genel Sekreter Moon, ayrıca BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği'ne Yemen'de yapılan hukuk dışında girişimlerin kapsamlı bir şekilde araştırılması gerektiğini ifade etti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...