Cumhurbaşkanı Erdoğan: Burası Çatladıkapı Muhtarlığı değil

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Burası Çatladıkapı Muhtarlığı değil

GÜNDEM Haberleri

Erdoğan: Dünyada bize akıl verenler var. ‘FETÖ’de bu kadar ismi nereden biliyorsunuz? Nasıl anında toparladınız?’ diye... Burası Çatladıkapı Muhtarlığı değil ki, devletiz...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk milletinin kendi vatanını korumaya her zaman hazır olduğunu söyledi. Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen Hâkim ve Cumhuriyet Savcısı Adayları Kura Töreni’nde konuştu. Afganistan, Irak, Suriye, Filistin, Mısır, Libya’da ölenlerin hep Müslüman olduğunu kaydeden Erdoğan, “Kendimizi çek etmeliyiz. Türkiye; Suriye ve Irak merkezli bu oyunu bozmak için ne zaman bir hamle yapsa, karşımıza bir terör örgütü çıkıyor. Bu örgütlerin birbirinden farkı yok. PKK’nın bıraktığı yerden DAEŞ devralıyor, onun bıraktığı yerden FETÖ devam ediyor, sonra yeniden PKK sahne alıyor. Terör örgütlerini ülkemizin üzerine salanlar, bizi kritik sürecin dışında tutmayı amaçlıyor. Ama Türkiye, eski Türkiye değil” dedi. 

OYUNLARINIZI BOZUYORUZ
DAEŞ’e karşı çok etkili operasyonlar gerçekleştirildiğini vurgulayan Erdoğan, “Musul konusunda Türkiye’ye terbiye dışı saldırılmasının sebebi, bölgede kurulan denklemi bozuyor olmamızdır” ifadesini kullandı. Türkiye’yi küresel tehditlerden kurtarmak için tüm imkânları kullanacaklarının altını çizen Cumhurbaşkanı şöyle devam etti: “Bu mesele, bazı ülkeler için stratejik bir hamleden ibaret olabilir. Bizim için Suriye ve Irak kaynaklı terör tehdidi, hayati öneme sahip. Terör örgütleriyle iş tutmak, ateşle oynamaktır. Türk milleti bin yıldır bu zor coğrafyada mücadele etmeye, canı pahasına vatanını korumaya talimlidir. Kurtuluş Savaşı, Çanakkale... En son 15 Temmuz’da istiklalimiz, istikbalimiz, demokrasimiz, kutsallarımız için neler yapabileceğimizi bütün dünyaya gösterdik. Varsa aynı bedelleri göze alanlar, buyursunlar, ‘Hodri meydan’ diyoruz. Biz, devlet ve millet olarak, bekamızı tehdit eden bu oyunu ne pahasına olursa olsun bozmakta kararlıyız. Bu kritik dönemde bize gösterilen dostluğu olduğu gibi husumeti de unutmayacağız.”
Fetullah Gülen’in iadesi konusuna da temas eden Cumhurbaşkanı, “(ABD) Bizden teröristleri istedikleri zaman kendilerine veriyoruz, ama onlar böyle bir teröristi bize vermiyor? Neymiş, yargı varmış. Gün ola harman ola. Aynı şey burada da olabilir. Hem stratejik müttefik olacağız hem de farklı şeyler konuşulacak, olmaz böyle bir şey” diye konuştu. FETÖ soruşturmasında mağdurlar olduğu iddiaları üzerine de Erdoğan, “Yargı, kolluk kuvvetleriyle birlikte burada samimi davrandığı sürece, burada mağdur yoktur. Fakat unutmayın, 241 şehidimin, 2 bin 194 gazimin hesabını kim verecek? Dünyada bize akıl verenler var. Operasyonlar için ‘Bu kadar ismi nasıl biliyorsunuz?’ diye soruyorlar. Biz devletiz. Burası Çatladıkapı Muhtarlığı değil” dedi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...