BM'den, Kuzey Kore'ye roket uyarısı

BM'den, Kuzey Kore'ye roket uyarısı

DÜNYA Haberleri

BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon, Kuzey Kore'ye uzun menzilli roket tatbikatlarını durdurma çağrısı yaptı.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-Moon, Kuzey Kore'ye uzun menzilli roket tatbikatlarını durdurma çağrısı yaptı. nbsp;
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-Moon, son zamanlarda yaptığı uzun menzilli roket tatbikatlarıyla gündem maddesi haline gelen Kuzey Kore'ye bu tatbikatlara bir an önce son vermesi çağrısında bulundu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Rusya'da bir araya gelmesinin ardından konuşan Ban Ki-Moon, Kuzey Kore'ye bir çağrı niteliği taşıyan açıklamasında, Kuzey Kore'nin bölgedeki tansiyonu düşürmesi ve ülkenin nükleer programı konusundaki diyaloglara devam etmesi gerektiğini belirtti. BM Genel Sekreteri'nin açıklamasının, Kuzey Kore'nin 3 kısa menzilli füze ateşlediği Pyongyang testinden yalnızca 1 gün sonra gelmesi ise dikkat çekti. Cumartesi günkü Pyonyang testine bir cevap niteliği taşıyan söyleminde, "Umarım ki Kuzey Kore bu tarz eylemlere bir son verecektir" şeklinde konuşan Ban Ki-Moon, "Onlar için tansiyonu düşürmek ve diyaloglara devam etmek zamanıdır. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) yardım etmeye isteklidir" ifadeleriyle de Kuzey Kore'nin tehditvari tatbikatlarına bir an önce son vermesi gerektiğini kaydetti. nbsp;MOSKOVA (İHA)


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...