BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı ve Meclis

Seçim sonuçlarını görmek için tıklayın.
Anasayfa > Haber > Bahara sağlıklı KOŞUN

Bahara sağlıklı KOŞUN

Sağlıklı beslenme, kilo yönetimi, iştahla başa çıkma, metabolizma hızlandırılması ve sağlıklı bir bedene sahip olma konusunda 23 yıllık deneyimi olan Dr. Ahmet Karaçam bahar aylarında beslenme ve hayat tarzının nasıl olması gerektiğini anlattı;



Sağlıklı beslenme, kilo yönetimi, iştahla başa çıkma, metabolizma hızlandırılması ve sağlıklı bir bedene sahip olma konusunda 23 yıllık deneyimi olan Dr. Ahmet Karaçam bahar aylarında beslenme ve hayat tarzının nasıl olması gerektiğini anlattı; * Sabahları aç karnına 30-40 dakika yürüyüş ve basit egzersizler yapılmalı. * Her sabah kahvaltı yapılmalı. Az ve sık yemek yemeli. * Karbonhidrat ağırlıklı öğünler, vücutta uyku ve yorgunluk haline neden olur ve dikkatsizliği artırır. Bu yüzden karbonhidrat içeren tahıllar yerine, tam buğdaylı, çavdarlı, yulaflı ve kepekli rafine edilmemiş tahıllar tercih edilmeli. * Kızarmış, kavrulmuş etler yerine, haşlanmış, fırınlanmış veya ızgarada pişmiş etler tercih edilmeli. * Yemeklerde; haftada 1-2 kez yağsız kırmızı et, 2-3 kez beyaz et, 1-2 kez kuru baklagil 1-2 kez yumurta ve her gün 1-2 kase yoğurt ve 1-2 dilim tahıllı ekmek tüketilmeli. * Akşam yemeklerinde zeytinyağlı sebze yemekleri tercih edilmeli. * Ara öğünleri kesinlikle atlamamak gerekir. (Mevsim meyveleri, 5-6 tuzsuz badem içi veya 5-6 fındık veya 2-3 ceviz içi örnek ara öğünler olabilir.) * Kola ve kafeinden uzak durmalı. Koyu demlenmiş çaylar yerine, bitki çayları tercih edilmeli. * Uyku ritmine dikkat etmeli, iyi bir uyku için, yatmadan önce ılık bir duş alıp, günlük stres nedenlerinizi aklınızdan uzaklaştırmalısınız. * Hoşunuza giden konuları düşünmeli veya sizi mutlu edecek programlar izlemelisiniz. SİZDEN GELENLER SÜMEYYE RANA MENGÜÇ (...Mengüç Ailesi’nin albümünden) Evin prensesi Sümeyye’nin en büyük zevki; yayada (salıncakta) sallanmak ve kedileri kovalamak... YİĞİT TUĞRA KARADAYI (...Karadayı Ailesi’nin albümünden) Ailesinin neşe kaynağı, dedesinin biricik torunu Yiğit bu güzel pozuyla sevenlerini selamlıyor... İSMAİL KARABIYIK (...Yaşar Karabıyık’ın albümünden) İsmail’in doğum gününü henüz kutladık... Bu yakışıklı delikanlıya nice mutlu yıllar diliyoruz... MESAJINIZ - (...Elmas & Yıldız’ın mesajı) >> ELİF GÜLER Doğum günün kutlu olsun canım... Umarız hayatının en mutlu günü olur bugün... Sevdiklerinle daha nice yaşlar kutlaman dileğiyle... İyi ki doğdun, iyi ki varsın ve iyi ki aramızdasın... TARİFİNİZ - (...Hülya Duran’ın lezzet tarifi) MİLAS KEBABI MALZEMELER: * 200 gram füme et veya dil * 200 gram çemensiz pastırma * 1 adet kuzu böbreği (yüreği ve karaciğerinden oluşan karışım) * 1 demet maydanoz * 2 adet limonun suyu * 1 bardak zeytinyağı * 1 tatlı kaşığı kekik * 4 adet dolmalık biber * Yeteri kadar tuz, karabiber * Soğan, domates HAZIRLANIŞI: * Böbreğin, yüreğin ve karaciğerin yağlı, sinirli bölümlerini ayıklayın, kuşbaşı doğrayın. Füme et ve dili de aynı biçimde doğradıktan sonra çukur bir kaba koyun. Üzerine kıyılmış maydanoz, limon suyu, tuz, kekik ve karabiber serpip bir bardak zeytinyağı koyun. Soğuk bir yerde 3 saat dinlendirin. Dolmalık biberleri közleyin. Kabuklarını soyup etlere uygun bir büyüklükte doğrayın. Sakatatları zeytinyağında silkeleyip aralarına doğranmış biberlerden koyarak şişlere dizin. Izgarada veya alevsiz odun ateşinde pişirirken üzerine ara ara yağlı sostan sürün. Şişleri servis tabağına sırasını bozmadan koyun. İnce doğranmış maydanozlu soğan veya ızgarada pişmiş domatesle sıcak olarak servise sunun. İNCİ “-Çoğu zaman kozmetik problemden ibaret olan deri lekelerinin bazıları kansere dönüşüm ihtimali barındırır. Leke tedavisinde en temel prensip güneşten uygun şekilde korunmadır. Bu sağlandıktan sonra lekelenmenin tipine göre uygun tedavi seçenekleri gözden geçirilebilir...” (...Doç. Dr. Emel Erkek / Deri Hastalıkları Uzmanı) Haber Hattı AVON’a büyük onur! Dünyanın en prestijli güzellik ödülleri olarak kabul edilen Cosmetic Executive Women’s (CEW) Beauty Insider’s Choice Awards geçtiğimiz ay Manhattan, New York’da sahiplerini buldu. Bu yıl 15.’si düzenlenen ödül töreninde, 4 farklı kategoride ödüle layık görülen AVON, dünyanın önde gelen güzellik şirketleri arasında öncü ve lider konumunu pekiştirdi. 2008 yılı boyunca en beğenilen, en üstün teknolojiler ile üretilen ürünlerin ödüllendirildiği törende AVON; Genel Vücut Bakımı Kategorisi, Genel Ruj Kategorisi, Genel Kadın Parfüm Kategorisi ve Genel Saç Bakım/ Şekillendirme/Renklendirme Kategorisi’nde ödüle layık görüldü. MAR­KET Zeytinle gelen sağlık: Rheia Farklı ürün portföyüyle herkesin damak tadına ve beğenisine uygun zeytinyağı çeşitleri sunan Rheia, sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan olgun hasat zeytinyağını sizlerle buluşturuyor. Olgun dönem zeytinlerinden üretilen hafif yakıcı, meyvemsi, ağızda yağlanma hissi bırakan yoğun kıvamlı tadı ve % 0.6 asit değerinde olan hasat zeytinyağı, yoğun tadı sevenlere hitap ediyor. Olgun hasat zeytinyağı sebze sotelerken, salatalarda, çorba, patlıcan közleme ve tava üzerine, zeytinyağlı yemeklerde, her türlü ızgaralarda kullanıldığında ağızda hoş bir aroma bırakarak, yemeklere lezzet katıyor.
 
 
  • Piyasalar

    Fark %
  • 89898
    % 0.37
  • 4.8232
    % -0.22
  • 5.6284
    % -0.33
  • 6.3815
    % -0.47
  • 192.903
    % -0.91
 
 
 
 
 
Reklamı Geç
KAPAT