Cumhurbaşkanı Erdoğan sinyali verdi: Vatandaşlıktan çıkarırız

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanı Erdoğan sinyali verdi: Vatandaşlıktan çıkarırız

GÜNDEM Haberleri

FETÖ inlerine girmeye devam edeceklerini belirten Erdoğan, "Nereye kaçarlarsa kaçsınlar. Şimdi kaçtıkları yerin vatandaşı olsunlar. Artık onlar bu milletin vatandaşı olarak anılmayacak" ifadelerini kullandı.

Rize Valiliği önündeki toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a eşi Emine Erdoğan'ın yanı sıra, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan eşlik etti. Törende konuşması, 'FETÖ gelecek hesap verecek' sloganları ile kesilen Erdoğan, FETÖ örgütünün inlerine girmeye devam ettiklerini belirterek, "Onlar kaçacak biz kovalayacağız. Kovalıyor muyuz, kaçıyorlar mı? Nereye kaçarlarsa kaçsınlar. Şimdi kaçtıkları yerin vatandaşı olsunlar. Artık onlar bu milletin vatandaşı olarak anılmayacak" ifadelerini kullandı. Türkiye'nin 15 Temmuz darbe girişiminin tortularını temizlemek için kararlı adımlarla ilerlediğini ifade eden Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Milletim 15 Temmuz darbe girişimi sırasında  Menderes, Zorlu ve Polatkan'ın idamındaki gibi davranmadı. Şimdi bu millet, 'kusura bakmayın' dedi. Millet, 'Ey FETÖ, Pensilvanya'dan sen burayı  bu şekilde yönetemeyeceksin' dedi. Korkaklık senin şanındandır. Eğer sende zerre kadar yiğitlik varsa dön gel ülkene. Gidip te ABD'ye sığınma. Gel burada yargılan. Gelemez. Niye? Korkakların şanı kaçmaktır. Korkaklar zafer takı dikemez, onu yiğitler diker. Zafer anıtlarını Allah'ın izni ile bu millet dikti, dikiyor. Biz de bir zafer anıtını 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün çıkışına dikeceğiz. Oraya şehitlerin isimlerini yazacağız. Bir tane de Ankara'ya dikeceğiz. Unutmayacağız, unutturmayacağız."

"BAŞİKA SİGORTAMIZ"
Başika hakkında da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Başika üssü orada duracak. Çünkü orası aynı zamanda Türkiye'ye olacak terör saldırıları için bir sigortadır. Suriye'de Fırat Kalkanı operasyonuyla terörden arındırılmış güvenli bölge oluşturuldu. Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok ama ülkemizde 3 milyon mülteci var. Onlara yer hazırlayalım, topraklarına dönsünler. Teklifimizi koalisyon güçlerine yaptık" diye konuştu. Irak merkezi hükûmetine yönelik eleştirilerde de bulunan Erdoğan, "Irak merkezi yönetimi beni ziyarete geldiği zaman ey Başbakan İbadi böyle konuşmuyordun. Bizden orada böyle bir üs kurulmasını isteyen sendin. Şimdi ne oldu da değiştin? Hangi üst akıl sana talimat verdi de havan değişti. Bize kuru sıkı meydan okumaya kalkma" dedi.

YENİ ÇİPLİ KİMLİK KARTI VERİLDİ
Bu arada, İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni çipli kimlik kartı törende tanıtıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'a yeni çipli kimlik kartlarını sundu. Tören toplu açılış kurdelesinin kesilmesi ile sona erdi.

“Dinimizin kuralları 1400 yıl önce konuldu”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nin 2016-2017 Akademik Yıl Açılış Töreni'ne katıldı ve İlahiyat Fakültesi’nin yeni hizmet binasının açılışını yaptı. Burada yaptığı konuşmada FETÖ’nün İslamiyeti nasıl istismar ettiğini anlatan Erdoğan, şunları söyledi: “Örgütün hoca kıyafeti giymiş elebaşı, ehli sünnet geleneğinde olmayan takiyyeyi temel inanç kaidesi haline getirerek kişiliksiz, kimliksiz bir güruh yetiştirmiştir. Bu güruhun en büyük özelliği ise hiç düşünmeden yalan söyleyebilmesi, örgüt çıkarları için her türlü gayrı meşru işe imza atabilmesi. Hepimiz, bir şeyi helal veya haram kılmanın ancak Allah’a mahsus olduğunu çok iyi biliyoruz. Dinimizde yasakların 1400 yıl önce çok sarih bir şekilde ortaya konulduğunun da farkındayız. Fakat tüm bunlara rağmen hoca kıyafeti giymiş bir şarlatan, yıllarca hurafelerle insanlarımızı kandırmayı başarabiliyor. İşte bu yanlış gidişi siz düzelteceksiniz.”

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...