Piri Reis yeni görevine hazır

Piri Reis yeni görevine hazır

GÜNDEM Haberleri

İzmir'de bakımdan geçirilen Koca Piri Reis gemisi, yeniden göreve hazır hale getirildi.

İzmir'de bakımdan geçirilen Koca Piri Reis gemisi, yeniden göreve hazır hale getirildi. nbsp;
KKTC adına Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından belirlenen Ada'nın güneyindeki ''G noktası''ndaki ruhsat sahasında petrol sondajı için gerekli sismik araştırmaları tamamlayarak 4 Ekim'de KKTC'nin Gazimağusa Limanı'na demirleyen Koca Piri Reis Gemisi, İzmir'de bakımdan geçerek yeniden göreve hazır hale getirildi. Dokuz Eylül Üniversitesi'nde (DEÜ) yenilenen Koca Piri Reis araştırma gemisinde yapılan yenilikler Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün tarafından anlatıldı. Geminin baştan aşağı değiştiğini aktaran Füzün, maliyetinin ise yaklaşık 2 milyon TL'ye mal olduğunu açıkladı. Füzün, "Çok daha iyi hizmet verebilecek bir durumda. 33 yaşındaki Piri Reisimiz çok daha aktif hale geldi. Ben her zaman bir şey söylüyorum, Büyük Önder 'İstikbal göklerdedir' demiş. Ben de, kazanç ve ekonomi denizlerde yatıyor diyorum" diye konuştu.
DEÜ Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Erdeniz Özel de, gemiyle beraber araştırma aletlerinin sürekli yenilendiğini kaydederek, yenileme çalışmaları sırasında daha önce gövdeye sabitleyemedikleri bazı sensörleri ekleme olanağı bulduklarını söyledi. Koca Piri Reis'in Akdeniz'de enerji kaynağı arama, sismik araştırmalar gibi önemli işlerde görev aldığına dikkati çeken Prof. Dr. Özel, geminin bundan sonra görevleri daha da iyi şekilde yapacağını kaydetti. Özel, "İlk görünen Karadeniz'de bir çalışmamız olacak. Amacı hakkında şu anda bir şey söyleyemiyorum. Çünkü anlaşma henüz gerçekleşmedi. Ama olursa Karadeniz'de sismik çalışma olacak" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından gemiyi gezen Rektör Prof. Dr. Füzün, gemiyi çalıştırarak hizmete açtı. nbsp;İZMİR (İHA) nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...