Esad, cepheyi Hizbullah'a bıraktı

Esad, cepheyi Hizbullah'a bıraktı

DÜNYA Haberleri

Suriye Ordusu, Lübnan'daki Hizbullah'ın desteği ile Humus'un Kusayr ilçesine girdi. Şiddetli çatışmaların yaşandığı ve 20 Hizbullah üyesininin öldürüldüğü bildirildi.

Suriye'deki savaş Lübnan'a da sıçradı. Lübnan'daki Hizbullah'ın desteğini de alan Suriye Ordusu, Humus eyaletinin Kusayr ilçesine saldırdı. Lübnan sınırı yakınındaki Kusayr'ı önce uçaklar bombaladı, ardından tanklar top ateşine tuttu. Suriye ordusu, Hizbullah güçleriyle birlikte stratejik bir konuma sahip olan Kusayr'daki muhaliflerle şiddetli çatışmaya girdi. Çatışmalarda yaklaşık 20 Hizbullah üyesinin öldürüldüğü açıklandı. El Arabiya televizyonu, ölenler arasında üst düzey Hizbullah komutanı Fadi el Cazar'ın da bulunduğunu belirtti. Ölenlerin yanı sıra, aralarında çok sayıda Hizbullah üyesinin bulunduğu 62 yaralının Beyrut'a gönderildiği ifade edildi. Muhalifler, Kusayr'ın merkezindeki ana meydanın yanı sıra belediye binası ve çevredeki birçok binanın kontrolünü kaybetti. Suriye Ordusu, Kusayr'da kontrolü ele geçirdiklerini açıklarken, muhalifler bu iddiayı yalanladı. Muhalifler ayrıca tank, roket ve top atışları sebebiyle bölgede büyük bir katliamın yaşandığını bildirdi. nbsp;
İSRAİL GÜÇLERİNE ATEŞ AÇILDI
Bu arada Golan Tepeleri'nden bölgeyi gözlemleyen İsrail Güvenlik Güçleri'ne bağlı birlikler, sınırdan İsrail üzerine ateş açıldığını belirtti. Hafif silahlarla açılan ateş sonucu ölü veya yaralı olmadığı bilgisi verildi. İsrail ordusu, Birleşmiş Milletler'e (BM) şikayette bulunurken, açılan ateşin İsrail'i hedef alıp almadığının incelendiği belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...