İhracatçıya yeşil pasaport satışlarımızı artıracak

Düzenleyen:
İhracatçıya yeşil pasaport satışlarımızı artıracak

Ekonomi Haberleri

Yeşil pasaport hakkı kazanmak için ihracatçılar daha fazla satmaya uğraşacak. Bu hakkı kazananlar da daha hızlı çalışabilecek

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin, “yaptıkları dış satımın yüksekliğine göre” 15 bin ihracatçıya yeşil pasaport verileceğini açıklaması sevinçle karşılandı. Ulusal Turunçgil Konseyi Başkanı Kemal Kaçmaz, sektör olarak bu kararı son derece olumlu bulduklarını söyledi. Yeşil pasaportlarla istenilen ülkeye en kısa sürede ulaşmanın ticaretin gelişimi açısından son derece önemli olduğuna dikkati çeken Kaçmaz, “Kısa sürede uygulamaya geçmesini ümit ediyoruz. İhracatın artacağına ve çok büyük katkılarının olacağına inanıyorum. Ticari ilişkilerde vize sıkıntısı yaşıyoruz. Yeşil pasaportla, görüşmelerimizi daha seri yapacağız. Bir sorun yaşadığımızda gidip anında müdahale edebileceğiz. Bu bizim için son derece elzem bir şey. Zaten yaş sebze ve meyve ihracatında adeta zamanla yarışıyoruz. İhracatı gerçekleştirirken bizim hızlı hareket etmemiz gerekiyor. Yeşil pasaport bize bu hızı sağlayacak” dedi.

Türkiye Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı Ali Kavak da, ihracatçıların yeşil pasaportu en çok hak eden iş kollarından birini oluşturduğunu belirtti. Kavak, “Sektörün gereklilikleri açısından dünyayla bağlantısı olan, her saat, her an bir ayağı farklı bir ülkede olmak zorunda kalan iş adamlarımız, artık daha rahat hareket edebilecekler. Belirli ihracat rakamını yakalayamayan bazı firmalar da yeşil pasaport elde etmek için daha fazla gayret edecek, bu da beraberinde kalkınmayı getirecek” diye konuştu. Ulusal Baklagil Konseyi Başkanı Mahmut Arslan ise şunları söyledi: “İhracatçılara verilebilecek en güzel teşviklerden birisi de yeşil pasaport uygulamasıdır. Eskiden bir ülkeye gittiğimizde, oradan farklı bir ülkeye geçiş için yeniden Türkiye’ye dönüyor ve farklı vize işlemleri uyguluyorduk. Bu da ne yazık ki günler süren bir kayba yol açıyordu. Artık bunun son bulması, herkesi memnun edecektir.”

Makarnacılar Rusya'da

Rusya’nın başkenti Moskova’da yapılacak ve çok sayıda ülkeden sektör temsilcilerinin bir araya geleceği ‘25 Ekim Dünya Makarna Günü Kongresi’ne, Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği de (TMSD) katılacak. TMSD Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Külahçıoğlu, “Bu yıl gerçekleştirilecek etkinliğin ana oturumunda, yazar ve TV Sunucusu Sergey Mazolemov moderatörlüğünde, dünya nüfusu ve kültürleri açısından makarnanın besin değeri, ekonomik yönden ulaşılabilirliği ve çevresel etkileri masaya yatırılacak. Makarnanın sağlık için küresel bir gıda olduğu verilerle vurgulanacak” dedi.

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...