DAEŞ’in son çırpınışları

Düzenleyen:
DAEŞ’in son çırpınışları

DÜNYA Haberleri

Musul’da kapana kısılan terör örgütü DAEŞ, kuşatmayı yarmak, elemanlarının moralini yüksek tutmak ve dikkatleri dağıtmak için önce Kerkük’e ardından Rutbe ve Şengal’e saldırdı

Irak’ın Musul şehrinde dört taraftan kuşatılan terör örgütü DAEŞ âdeta son çırpınışlarını yaşamaya başladı. Çeşitli cephelerde savaşmak zorunda kalan ve yüzlerce elemanını kaybeden DAEŞ, yeni taktikler geliştirmeye çabalıyor. Eleman yokluğu sebebiyle saldırılar karşısında zor durumda kalan DAEŞ, Musul’daki genç erkeklere kendilerine katılmaları için baskı yapıyor. Buna rağmen DAEŞ’in eleman bulmakta zorlandığı, kendilerine katılmak isteyen 200 Musullu erkeği katlettiği belirlendi. DAEŞ içerisinde de Musul’daki sıkıntılı durumdan dolayı bazı elemanların savaşmak istemedikleri, bu kişilerin de yakalanarak infaz edildikleri ifade edildi. Musul içinde insanlık dışı vahşi uygulamaları sahneye koyan DAEŞ, militanlarının moralini yüksek tutmak, dikkatleri dağıtmak ve “Yenilmedik” mesajı vermek için çeşitli yerlere saldırılara başladı.

RUTBE’Yİ ELE GEÇİRDİLER

DAEŞ’in Musul’daki sivil katliamını dünyaya duyuran isim ise Ninova milletvekili İntisar el-Cuburi oldu. Cuburi, Musul’dan kendilerine ulaşan bilgilere göre DAEŞ saflarında savaşmayı reddeden 200 sivilin, örgüt üyelerince son bir kaç gün içerisinde öldürüldüğünü bildirdi. Cuburi, infazların Musul’un çeşitli bölgelerinde yapıldığını ve cenazelerin ailelerine teslim edilmediğini de söyledi. Öte yandan dünya, Musul operasyonuna odaklanmışken DAEŞ’ten Enbar’da büyük bir hamle geldi. Kerkük’ün ardından Enbar’da uyuyan hücrelerini faaliyete geçiren DAEŞ, Rutbe şehrine saldırı başlattı. Onlarca militanla saldıran DAEŞ, 6 saat süren çatışmanın ardından İran destekli Şii terör örgütü Haşdi Şâbi militanlarının da konuşlandığı Rutbe’de kontrolü sağladı. DAEŞ’in burada da onlarca Haşdi Şâbi militanını kurşuna dizerek infaz ettiği öne sürüldü.

ŞENGAL’DE 15 MİLİTAN ÖLDÜRÜLDÜ

Musul’da kapana kısılmasına rağmen gücünü kaybetmediğini göstermek isteyen DAEŞ’in bir başka hedefi ise, Musul’un 120 km uzağındaki Şengal oldu. Dün sabaha karşı saat 04.00 sularında 7 bomba yüklü araç ile Şengal’e batı kapısından saldıran DAEŞ’i burada Peşmerge güçleri ve ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin uçakları karşıladı. Terör örgütünün bomba yüklü araçları, Peşmerge güçleri ve koalisyon güçlerinin uçakları tarafından imha edilirken, 15 DAEŞ teröristi öldürüldü. Şengal’de bulunan Peşmerge komutanı Süleyman Helo Girani, Şengal’in batı yönünden Peşmerge mevzilerine yönelik gerçekleştirilen saldırının ardından iki saat süren şiddetli çatışma yaşandığını kaydetti. Girani, çatışma sırasında Peşmerge güçlerinin kayıp vermediğini öne sürdü. Şengal, 3 Ağustos 2014’te büyük bir saldırı düzenleyen terör örgütü DAEŞ’in eline geçerken, yaklaşık 500 bin kişi göç etmek zorunda kalmıştı. DAEŞ, binlerce Ezidi’yi de kaçırırken, bölgeyi terk eden çok sayıda Ezidi, sınırı geçip Türkiye’ye sığınmıştı. Şengal, 12 Kasım 2015’te koalisyon güçlerinin hava desteği ile kurtarılmıştı. Öte yandan Peşmerge Güçleri Başika Cephesi Komutanı Tuğgeneral İskender Gerdi, Musul Operasyonu’na Türkiye’den herhangi bir unsurun katılmadığını öne sürdü.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...