Rum gazına, Türkiye hattı kapalı

Rum gazına, Türkiye hattı kapalı

DÜNYA Haberleri

Rum kesiminin çıkarmaya hazırlandığı doğalgaza güzergah bulunamıyor. Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıma fikrine Ankara'nın soğuk bakması Rumları yeni arayışa itti.



Güney Kıbrıs'ın sözde Münhasır Ekonomik Bölgesinde (MEB) bulunan yataklardan çıkarılacak doğalgazın Avrupa'ya nakledilmesiyle ilgili haritanın AB liderler sonuç bildirgesinde yer aldığı belirtildi. Doğalgazın Avrupa'ya Yunanistan üzerinden taşınması öngörülüyor. b

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis'in de katıldığı dünkü AB zirvesi sonuç bildirgesinde, Güney Kıbrıs'ın doğalgaz kaynaklarının Yunanistan üzerinden AB'ye götürülmesi planlarından ilk kez resmen söz edildiği aktarıldı.

Rum Fileleftheros gazetesi, zirvenin sonuç bildirgesinde ilk kez "AB içerisinde kara ve denizde bulunan doğal enerji kaynakların hemen araştırılması ve geliştirilmesine ihtiyaç duyulduğu" ifadesinin yer aldığını kaydetti. Gazete, İsrail ile Güney Kıbrıs'ın doğalgazının Yunanistan üzerinden AB'ye götürülebileceğini gösteren bir de haritanın yayımlandığını vurguladı.

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ise zirve sonrasında yaptığı açıklamada, "Kıbrıs-İsrail-Yunanistan enerji üçgeninin artık AB planları içerisinde yer almasından ötürü dün Brüksel'de ele alınan konuların çok büyük önem taşıdığını" belirtti. CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...