Mühendislere de pilotluk yolu açıldı

Düzenleyen:
Mühendislere de pilotluk yolu açıldı

GÜNDEM Haberleri

Tüm mühendislik mezunları pilotluk için başvurabilecek. Pilotaj eğitiminde başarısız olanlar diğer sınıflarda istihdam edilecek.

Millî Savunma Bakanlığı’nın dün yayımladığı Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile tüm mühendislik fakültesi mezunları, Hava Kuvvetleri’nde dış kaynaktan pilot olabilmesinin önünün açıldı. Daha önceki 27 olan yaş sınırı da 32’ye çıkarıldı. Bu kişiler, yedek subay olma şartı ile uçuş için gerekli kriterleri taşımak ve temel askerlik eğitiminde başarılı olmak şartıyla muvazzaf subaylığa yerleştirilebilecek. Bunlardan pilotaj eğitiminde başarısız olanlar diğer sınıflarda istihdam edilebilecek.
TSK’dan ayrılan veya ilişiği kesilen pilot subaylar ile ticari pilot lisansı ya da havayolu nakliye pilotu lisansına sahip en az 1000 saat uçuşu bulunan diğer sınıflardaki subaylardan istekliler de yeniden pilot olarak görevlendirilebilecek. KHK ile yapılan diğer düzenlemeler şunlar:
İç güvenlik harekâtında olduğu gibi sınır ötesi operasyonlarda görev alan TSK personeline de ilave tazminat ödenecek. 
Uzman erbaşlar TSK’da görev yapabilecekleri yaş haddi 45’ten 52’ye yükseltildi.
7. hizmet yılını tamamlamış ve 10. yılını bitirmemiş Astsubaylar bir defaya mahsus subaylığa geçiş sınavına girebilecek.
Hava, Kara ve Deniz Harp Okulları ile Astsubay MYO’larına ara sınıftan öğrenci alım imkânı getirildi. TSK’da en az 2 yıl uzman erbaş olarak görev yapan ve kendi isteğiyle ayrılmış olanlara, infaz koruma memuru olabilme hakkı getirildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Memoli17 Eylül 2023 13:12

Çok saçma ama hayali pilot olmak isteyenler için iyi

Sonraki Haber Yükleniyor...