Balon kazasında yaralandı, yine gelecek

Balon kazasında yaralandı, yine gelecek

GÜNDEM Haberleri

Nevşehir'deki balon kazasından kurtularak Nevşehir Özel Kapadokya Hastanesi'nde tedavi altında bulunan Brezilya uyruklu Rosanna Farlo Santo (43), Türkiye'ye ve Kapadokya'ya önümüzdeki yıl yine geleceğini ancak bu sefer balona binmeyeceğini söyledi.

Nevşehir'deki balon kazasından kurtularak Nevşehir Özel Kapadokya Hastanesi'nde tedavi altında bulunan Brezilya uyruklu Rosanna Farlo Santo (43), Türkiye'ye ve Kapadokya'ya önümüzdeki yıl yine geleceğini ancak bu sefer balona binmeyeceğini söyledi. nbsp;Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar beldesi yakınlarında iki sıcak hava balonunun gökyüzünde çarpışması sonucu 3 Brezilyalı turist ölmüş, 22'si de yaralanmıştı. Yaralılardan Nevşehir Özel Kapadokya Hastanesi'nde tedavilerine devam edilen üç turistin de durumlarının iyi olduğu ve hayati tehlikelerinin yapılan tedavi ve ameliyatlar sonrasında ortadan kaldırıldığı bildirildi.
Özel hastanede tedavileri devam eden yaralılardan Brezilya uyruklu Rosanna Farlo Santo (43), kaza anından tek hatırladığının hızla düşen balonda karanlık bir ortam olduğunu söyledi.
Balonda eşi ile olduklarını kaydeden Santo, kaza sonrasında Kapadokya Hastanesi'ne kaldırılır kaldırılmaz Brezilya'da bulunan oğlu Pablo'yu aradığını ve durumu anlattığını ifade etti.
Hastanedeki ilgiden ve tedaviden çok memnun kaldığını söyleyen Santo, "Burada her şeyimle yakından ilgileniyorlar. Her an yanında sağlık personeli bulunuyor. Her şey çok güzel." dedi.
Türkiye'de ilk olarak İstanbul'a geldiklerini anlatan Santo, "Eşimle Boğaz turu yaptık, tarihi ve turistik yerlerini gezdik. Sonrasında Kapadokya'ya geldik, bir gün de burayı gezdik. Türkiye'ye ve Kapadokya'ya hayran kaldık. Önümüzdeki yıl yine geleceğim ama balona binmeyeceğim. Türkiye'yi çok sevdim. Şu anda bir Türk bana kanını verdi. Kendimi artık bir Türk gibi hissediyorum. Yakın ilgiden, samimiyetten çok memnun kaldım." dedi. nbsp;
Santo'nun oğlu Pablo ise annesinin telefonla araması ile öğrendiği kaza sonrasında ilk anda şok yaşadığını belirterek, "Babamın durumunu bilmiyordum. Annemin iyi olduğunu duyunca biraz rahatladım. Hemen Türk elçiliği ve Brezilyalı yetkilerle temasa geçtim. Annemi getiren acenteden hastaneyi öğrendim ve hemen ilk uçakla geldim. Annemi çok iyi gördüm. Bana Türkiye ve Kapadokya'nın çok iyi olduğunu, hastanede de çok iyi bakıldığını söyledi. Birkaç saat önce geldiğim hastanede de yakın ilgiye bizzat ben de gördüm. Çok memnun kaldım." dedi.
"HAYATİ TEHLİKELERİ YOK"
Nevşehir Özel Kapadokya Hastanesi Beyin-Sinir ve Omurga Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Şükrü İnan ise hastanelerinde bulunan 3 hastanın da durumlarının stabil olduğunu, hayati tehlikelerinin bulunmadığını kaydetti.
Kaza sonrası hastaneye gelince ilk tetkik ve tahlillerin yapıldıktan sonra hastaları servise yatırdıklarını ifade eden İnan, "Göğüs cerrahisinde yapılan tedaviyle hastaların hayati tehlikeleri giderildi. Ortopedi uzmanları kırıkları tamir etti. Beyin cerrahisi olarak biz ise omurgalardaki kırık ve travmaları giderdik. Hastaları serviste takip ediyoruz. Durumları stabil ve hayati tehlikeleri bulunmuyor." diye konuştu. CİHAN

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...