Çin'in hayalet uçağı görücüye çıktı

Düzenleyen:
Çin'in hayalet uçağı görücüye çıktı

DÜNYA Haberleri

Çin'in kısa ve uzun menzilli füze taşıma kabiliyeti bulunan ve radara yakalanmama özelliğine sahip hayalet uçağı görücüye çıktı.

Çin'in güneyindeki Guangdong eyaletinde radara yakalanmama özelliğine sahip savaş uçağı, Uluslararası Havacılık ve Uzay Fuarı'nda gösteri uçuşu yaptı.

GÖSTERİ UÇUŞUYLA GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Çin Komünist Partisi'nin resmi yayın organlarından Global Times gazetesinin haberine göre, Çin'in J-20 5. nesil savaş uçağı, Guangdong eyaletinin Cuhay kentinde Uluslararası Havacılık ve Uzay Fuarı'nda gösteri uçuşu yaparak görücüye çıktı.

KISA VE UZUN MENZİLLİ FÜZE TAŞIYABİLİYOR

Yakın gelecekte Çin hava kuvvetlerinin envanterine girmesi beklenen uçağın kısa ve uzun menzilli füze taşıma kabiliyeti bulunuyor.

FUARA 42 ÜLKE KATILIYOR

Y-20 yeni nesil askeri kargo uçakları ile birçok savaş uçağının sergilendiği fuara, Rusya, Fransa, ABD'nin yanı sıra 42 ülke katılıyor.

RADARA YAKALANMAYAN UÇAKLARDAN

Çin'in yerli üretimi J-20 ve J31, ABD'nin F-22 ve F35, Rusya'nın T-50 savaş uçakları da radara yakalanmayan uçaklar kategorisinde yer alıyor.

ASKERİ BÜTÇEYE EN FAZLA KAYNAK AYIRAN İKİNCİ ÜLKE

Savunma bütçesini 20 yıldır sürekli artıran Çin, ABD'den sonra askeri bütçeye en fazla kaynak ayıran ülke konumunda. Çin, savaş uçaklarının yanı sıra denizaltı, yolcu uçağı, füze sistemleri de imal ediyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...