Kaçan balık büyük

Düzenleyen:
Kaçan balık büyük

SPOR Haberleri

Dk. 79... Ricardo Quaresma penaltıdan temsilcimizi öne geçirdi... dk. 82 Hamsik’in bazukası köşeye gitti... Kazanması durumunda tur için büyük avantaj yakalayacak olan Beşiktaş 3 dakika lider kalabildi

Murad Tamer

Beşiktaş deplasmanda 3-2’lik skorla devirdiği Napoli ile sahasında berabere kaldı: 1-1. Sakatlıklarla boğuşan siyah-beyazlılar 24’te zorunlu değişiklik yaptı ve Tosic çıktı Cenk Tosun girdi. Bu değişikliğin ardından Adriano orta alanın solundan Tosic’in yerine geçti. Kanatlarda Q7 ile Aboubakar görev yapmaya başladı, ileride ise Cenk tek başınaydı. Bu rotasyonla birlikte ilk yarım saatte topla daha çok oynayan taraf olan Napoli’nin baskısı kırıldı. Akabinde Kartal 30’da golle burun buruna geldi. Atiba bomboştu kalenin önünde ama vuruşu direkte patladı. İlk yarının son 15 dakikası orta alan mücadelesi şeklinde geçti ve gol sesi çıkmadı. İkinci yarının başlamasıyla birlikte Napoli’nin baskısı vardı. 
Callejon 50’de karşı karşıya pozisyonda neyse ki kötü vurdu. Oğuzhan uzun süre sonra sahalara döndü ve 65’te Gökhan İnler’in yerine geçti. Oyun tamamen tüm hatlarıyla saldıran Napoli’nin kontrolündeydi. İnsigne 69’da boş pozisyonda üstten auta yolladı. İkinci yarıda şutumuz yoktu ama 77’de penaltı kazandık. Aboubakar’ın çevirdiği top Maksimovic’in koluna çarpınca hakem beyaz noktayı gösterdi. Topun başına geçen Q7, Vodafone Arena’yı salladı: 1-0. Sevincimiz kısa sürdü ve Hamsik yaklaşık 25 metreden Fabri’yi avladı: 1-1. Beşiktaş kaçan galibiyetle hem 3 puanı, hem liderliği hem de kulüp rekorunu kaçırdı. Kartal daha önce 2003-04 sezonunda Mircea Lucescu yönetiminde Devler Ligi’nde en çok 7 puan toplamıştı. 

Lejyoner Kartal

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş Türk futbolunda bir ilke imza attı. Tecrübeli çalıştırıcı Napoli karşısına on bir yabancı statüsündeki oyuncusuyla çıktı. Daha önce hiçbir Türk takımı bir Şampiyonlar Ligi maçında sahaya 11 yabancıyla çıkmamıştı. Kadroda Gökhan İnler ve Tolgay Arslan gibi futbolcular yer alsa da Gökhan İsviçre, Tolgay ise Almanya Milli Takımı alt yapılarında oynadığı için Türk statüsünde sayılmıyor.

Tur şansı yüksek

    Beşiktaş dün Napoli’yi yenebilseydi gruptan çıkma yolunda önemli bir adım atmış olacaktı. Yine de gelen bir puan Kartal’ın tur için avantajını korumaya yetti. Siyah-beyazlı takım kalan iki maçından ilkini yine Vodafone Arena’da tur yolundaki önemli rakibi Benfica’yla 23 Kasım’da oynayacak. Bu maçta temsilcimizin alacağı galibiyet 2. tur için büyük avantaj anlamı taşıyor. Çünkü Kartal son maçta grupta büyük oranda iddiasını yitirmiş olan Kiev deplasmanına giderken Benfica evinde Napoli’yle oynacak. Devler Ligi’nde iyi giden Beşiktaş, oynadığı 4 maçta 3 beraberlik, 1 galibiyet aldı ve hiç yenilmedi. Şenol Güneş’in takımı Devler Ligi ve ülke liginde Real Madrid’le birlikte yenilmeyen iki takımdan biri olma unvanını korudu. 

Vodafone Arena uğuru

Beşiktaş yeni stadı Vodafone Arena’da dün akşama kadar oynadığı 9 resmi maçtan 6 galibiyet, 3 beraberlikle ayrıldı, hiç yenilmedi. Ligde 7 karşılaşmada 6 galibiyet ve bir beraberlik alan Kartal, UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki iki karşılaşmayı ise (D.Kiev-Napoli) beraberlikle tamamladı.

Kaptan dümende %92

Beşiktaş’ta dün kaptan olarak sahaya çıkan Atiba Hutchinson ilk yarıda 30 pasta 28 isabet buldu (%93), 8 adet sahipsiz top kazandı. Kanadalı yıldızın bir şutu da direkten döndü. Ati maçın genelinde 49 pasın 45’ini hedefe ulaştırdı ve yüzde 92’lik bir yüzde yakaladı.

 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...