Nijer'de bıçaklı kavga: 18 ölü, 40 yaralı

Düzenleyen:
Nijer'de bıçaklı kavga: 18 ölü, 40 yaralı

DÜNYA Haberleri

Nijer'de iki grup arasında çıkan kavgada 18 kişinin yaşamını yitirdiği, 40 kişinin yaralandığı belirtildi.

Ülkenin güneydoğusunda bulunan Bangui bölgesinin Valisi Umaru Muhammed, bir çiftçi ile bir grup çoban arasında tartışma çıktığını ve çiftçinin öldürüldüğünü açıkladı.

Olayı duyan bölgedeki çiftçiler ile çobanların kavga ettiğini bildiren Muhammed, bıçakların, taş ve sopaların kullanıldığı kavgada en az 18 kişinin öldüğünü, 40 kişinin de yaralandığını kaydetti.

Muhammed, çobanların bölgedeki çok sayıda evi ateşe verdiğini ve güvenlik güçlerinin olaya müdahalesiyle Bangui'de sükunetin sağlandığını ifade etti.

Afrika'nın Sahel bölgesinde yer alan Nijer'de, kuraklık ve gıda sorunları nedeniyle özellikle ürünlerin hasat döneminde çobanlar ile çiftçiler arasında sık sık şiddet olayları yaşanıyor. Aynı bölgede iki yıl önce gerçekleşen benzer bir olayda 10 kişi ölmüş, 13 kişi de yaralanmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...