Promosyon çözümü yıl sonundan önce

Düzenleyen:
Promosyon çözümü yıl sonundan önce

Ekonomi Haberleri

Çalışma Bakanı, yeni yılda 60 bin memur alınacağını, emekliye promosyon için de yıl sonundan önce açıklama yapılacağını söyledi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Millî Eğitim ve Sağlık Bakanlıkları ile Emniyet Genel Müdürlüğü ağırlıklı olmak üzere, 2017 yılında kamuda 60 bin yeni kişinin istihdam edileceğini söyledi. AK Parti’nin son 10 yılında çok ciddi kadın istihdam potansiyeli olduğunu, her yıl 1 milyon 400 bin-1 milyon 500 bin insana istihdam alanı oluşturmak gibi görev ve sorumlulukları olduğunu aktaran Müezzinoğlu, “Bunun için istikrarlı büyümeye ihtiyaç var. Dikkat ederseniz son 3.5-4 yıldır bütün oyunlar Türkiye’nin istikrarını bozmak üzerine kurulmuştur. Bu sayede istedikleri gibi at oynatmak istiyorlar” diye konuştu. Emekliye banka promosyonu konusunda da Başbakan’ın talimatı verdiğini, yıl sonu olmadan noktanın konulacağını söyleyen Müezzinoğlu, özetle şunları söyledi: Biz her yıl bankalara 195 milyar lira veriyoruz, onlar emekliye aktarıyor. Bunun bankada kalma süresi ortalama 2 gün. Yılda 24 ay yapar. Paranın 24 ay kalması 115 milyon getirir. 3 yılda 375 milyon. Bunu 11,5-12 milyon emekliye bölün, 300-350 lira. Bakıyoruz rakamlar almış başını gitmiş. Öbür taraftan kime hangi oranda vereceksin? Maaşı 1.000 TL’nin altında olan var, 2 bin liranın üzerinde olan var. Eşit vermek olmuyor. Dilimlesen biri 35 lira, diğeri 450 lira ama asla 500 lira olmuyor.”

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...