BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Kıl çadırda KAHVALTI

Kıl çadırda KAHVALTI

Doğu Akdenizli, turizme el attı. “Yörük Kahvaltısı” adı altında kıl çadırda hizmet veren aileler, hem para kazanıyor hem geleneklerini yaşatıyor



Akdeniz’de yeni moda Doğu Akdenizli, turizme el attı. “Yörük Kahvaltısı” adı altında kıl çadırda hizmet veren aileler, hem para kazanıyor hem geleneklerini yaşatıyor > SİLİFKE Son yıllarda turizmcilerin, 5 yıldızlı otellerin bahçesine bile sıkma börek ve ayran ikramının yapıldığı Yörük çadırlarını kurmaları, bu işin gerçek sahibi Yörüklere yeni bir sektörün kapılarını araladı. Turizmcilerin “Yörük Kahvaltısı”nı keşfettiğini gören Yörükler, Doğu Akdeniz’in tatil merkezi Mersin’de, turizm çeşitliliğine bir yenisini daha ekledi. Yörede, tamamına yakın bölümünü Yörüklerin oluşturduğu işletme sahipleri, sahil boyunca Yörük çadırında onlarca kahvaltı çeşidiyle yerli ve yabancı turistlere hizmet sunuyor. “Yörük Kah- valtısı”nı geçim kapısı yapan Yörükler, daha çok Silifke ilçesine bağlı Narlıkuyu beldesinin, Cennet-Cehennem Mağazası girişinde yoğunlaşıyor. Yan yana sıralanmış onlarca Yörük çadırında kahvaltı hizmeti veren Yörüklerin sofrasında, dağ çileğinden yapılmış reçel, yayık tereyağı, turunç reçeli, böğürtlen reçeli, özel peynir türleri, yayık ayranı, organik domates, biber, salatalık, yufka ekmek, saç böreği ve daha onlarca kahvaltılık yer alıyor. “Gözümüz gönlümüz bol” diyen aile boyu işletmeciler, kıl çadırda, kahvaltı sofrasını kişi başına 8 TL’den müşterilerine sunuyor. DOĞAL ÜRÜNLER Kahvaltı sofrasındaki bütün ürünleri kendileri üreten Mersinli Yörüklerin çadırlarında özellikle cumartesi pazar oturacak yer bulunmuyor. Bir gün öncesinden rezervasyon yaptırılıyor. İddialı olduklarını söyleyen Yörükler, “Büyük kentlerde ‘branc’ adıyla sunulan kahvaltılar, bizim donattığımız masanın yanında gölgede kalır. Buraya bir gelen bir daha vazgeçemiyor” diyor.
 
 
 
 
 
 
 
Reklamı Geç
KAPAT