İşte Selahattin Demirtaş'ın ilk ifadesi

Düzenleyen:
İşte Selahattin Demirtaş'ın ilk ifadesi

GÜNDEM Haberleri

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, gece saatlerinde düzenlenen operasyonla gözaltına alınmıştı. Adliyeye sevk edilen Demirtaş'ın ilk ifadesi ortaya çıktı.

Diyarbakır, Hakkari, Van, Şırnak ve Bingöl Cumhuriyet Başsavcılıkları'nca yürütülen terör soruşturmaları kapsamında HDP'li milletvekillerine yönelik operasyon yapıldı. HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü terör soruşturması çerçevesinde, daha önce çağrılmasına rağmen ifadeye gitmediği gerekçesiyle Ankara'daki evinde gözaltına alındı. Buradan Diyarbakır'a gönderilen Yüksekdağ adliyeye sevk edildi.

DEMİRTAŞ'A TUTUKLAMA TALEBİ
Partinin bir diğer eş genel başkanı Selahattin Demirtaş da Diyarbakır'daki evinde gözaltına alındı. Demirtaş, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye, savcılık tarafından da tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

İki eşbaşkan, 6-8 Ekim olaylarında halka, "Sokağa çıkın" çağrısı yapmakla suçlanıyor.
Gözaltına alınan HDP'li diğer milletvekillerinin isimleri şöyle: 
- Ankara milletvekili Sırrı Süreyya Önder (Diyarbakır'da adliyeye sevk edildi)
- Şırnak milletvekilleri Leyla Birlik ve Ferhat Encü
- Diyarbakır milletvekilleri Ziya Pir, Nursel Aydoğan ve İdris Baluken
- Mardin milletvekili Gülser Yıldırım
- Hakkari milletvekilleri Abdullah Zeydan ve Selma Irmak

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında dün Ankara'daki evinde gözaltına alınarak Diyarbakır Adliyesine getirilen HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım'ın soruşturma savcısına verdikleri ifade işlemi sona ererken, savcılığın kararı beklendiği öğrenildi. Ankara'da dün gözaltına alınan HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreya Önder ve Diyarbakır'da gözaltına alınan HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir'in ise soruşturmaya yürütülen Cumhuriyet savcısına verdikleri ifade işleminin sürdüğü öğrenildi.

Demirtaş’ın ifadesi şöyle;

“Bizler seçilmiş halk temsilcileriyiz. Şahsımızı değil, bizi seçen seçmen kitlelerini temsil ederiz. şu anda da yasamanın parlamentonun dokunulmazlığa sahip bir üyesiyim. Milletvekili sıfatıyla karşınızdayım. Benim temsil ettiğim bu kimliğe ve halkın iradesine saygısızlık yapılmasına izin vermem mümkün değildir. Ben adil ve tarafsız bir yargı huzurunda hesap vermekten asla çekinmiyorum. Veremeyeceğim hiçbir hesabım da yoktur. Ülkemizde yargının saygınlığı ayaklar altında iken, düğmesiz olan cübbelerini iliklemeye çalışan böylesi bir yargılamanın öznesi olmayı da asla kabul etmeyeceğim. Sizin şahsınıza ve kişiliğine yönelik hiçbir tereddüdüm ve saygısızlığım yoktur. Ancak şaibelerle dolu bir siyasi geçmişe sahip olan Erdoğan emretti diye başlatılan bu yargı tiyatrosuna figüran olmayı kabul etmiyorum. Soracağınız hiçbir soruya cevap vermeyeceğim. Yapacağınız hiçbir yargılama faaliyetinin adil olacağına inancım yoktur. Benim buraya getirilmem bile hukuk dışıdır. Siyasetçilerin siyaset arenasındaki muhatapları yine siyasetçilerdir, yargı mensupları değildir. Bu anlamda sizler evrensel ve demokratik hukuk ilkelerine ve Türkiye’nin imzalanmış olduğu aynı zamanda bir Anayasa hükmü de olan uluslararası anlaşmalara bağlı olması gereken yargı mensupları olarak, siyasi oyunların ve tezgahların parçası olmayı reddetmelisiniz. Sizden hiçbir talebim ve beklentim yoktur. Siyasi faaliyetlerim nedeniyle ancak beni seçen halkım ve seçmenlerim siyaseten sorgulayabilir.”

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...