İşte Demirtaş ve Yüksekdağ'ın konulduğu cezaevi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İşte Demirtaş ve Yüksekdağ'ın konulduğu cezaevi

GÜNDEM Haberleri  / AA

Terör soruşturması kapsamında gözaltına alınan HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile birlikte 9 milletvekili tutuklandı.

Hakkında en fazla dosya bulunan HDP Eş Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Selahattin Demirtaş'ın fezlekelerinde, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "Terör örgütü üyesi olmak", "Silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "Örgüt adına suç işlemek" suçlarını işlediği yer alıyor.

Terör soruşturması kapsamında gözaltına alınan HDP  eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ  ile birlikte 9 milletvekili tutuklandı.

Haklarında yürütülen terör soruşturması kapsamında Emniyet Müdürlüğü  ekiplerince evlerinde gözaltına alınan ve adliyeye çıkarılan Demirtaş ve  Yüksekdağ, ifade işlemlerinin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Demirtaş ve Yüksekdağ, Diyarbakır 2. Sulh Ceza Hakimliğince  tutuklandı. Ayrıca İdris Baluken, Nursel Aydoğan, Gülser Yıldırım, Leyla Birlik Selma Irmak ve Ferhat Encü de yürütülen terör soruşturması kapsamında tutuklandı.

TUTUKLANAN EŞ BAŞKANLAR HAVALİMANINA GÖTÜRÜLDÜ

Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında bugün çıkarıldıkları Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklanan HDP Eş Başkanları Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, saat 19.00 sıralarında adliyeden çıkarılarak, geniş güvenlik önlemleri altında Diyarbakır Havalimanı'na götürüldü.

İşte Demirtaş ve Yüksekdağ'ın konulduğu cezaevi
İşte Demirtaş ve Yüksekdağ'ın konulduğu cezaevi
İşte Demirtaş ve Yüksekdağ'ın konulduğu cezaevi
DEMİRTAŞ HELİKOPTERLE EDİRNE'YE GÖTÜRÜLDÜ

Terör soruşturması kapsamında tutuklanan HDP Eş Genel  Başkanı Selahattin Demirtaş, Edirne F Tipi Cezaevine konuldu.
Alınan bilgiye göre, Diyarbakır 2. Sulh Ceza Mahkemesince terör  soruşturması kapsamında tutuklanan Demirtaş, işlemlerinin ardından hava yoluyla  İstanbul'a, ardından helikopterle Edirne'ye getirildi. Demirtaş'ın içinde bulunduğu helikopter, Şükrüpaşa Atletizm Pisti'ne  iniş yaptı. Geniş güvenlik önlemleri altında cezaevi aracına bindirilen Demirtaş,  Edirne F Tipi Kapalı Cezaevine konuldu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...