Kadir Sütçü, Rusya'daki 8,2'lik depremide bildi

Kadir Sütçü, Rusya'daki 8,2'lik depremide bildi

GÜNDEM Haberleri

Bugüne kadar onbinlerce uydu fotoğrafı inceleyen deprem araştırmacısı Kadir Sütçü, Rusya'nın 8.2'lik depremi de 12 saat öncesinden tahmin etti.

Deprem araştırmacısı Kadir Sütçü, hava olaylarının depremin en önemli işaretçilerinden biri olduğunu öne sürdü. Sütçü, bu iddiasını deprem tahmini yaptığı web sayfasında Rusya'nın Kamçatka yarımadasında meydana gelen 8,2'lik depremi, 12 saat önce Sumatra, Filipinler, Japonya, Endonezya ve Orta Amerika 8.0 + şeklinde yazdı. nbsp;Bugüne kadar 180 bin 991 uydu görüntüsünü inceleyerek meteorolojik verilerden deprem tahmininde bulunan Sütçü, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında ve üstünde 10 derece fark oluşturacak şekilde değişmesinin deprem işaret ettiğini belirterek, "Kasırga ve fırtınalar depremle doğrudan ilişkilidir. Ya öncesinde ya da sonrasında mutlaka görülür" diye konuştu.Amerika'daki kasırganın hemen akabinde Kaliforniya'da dün sabah itibariyle 5.7'lik bir deprem meydana geldiğini vurgulayan Sütçü, "Bu; deprem, kasırga ve fırtınalarla depremlerin bağlantılı olduğunun göstergesi" dedi. Özellikle Marmara bölgesinde son birkaç gündür etkili olan hava değişikliği ve fırtınanın da Türkiye ve çevresinde bir deprem olabileceği şeklinde endişeye yol açtığını ifade eden Sütçü sözlerini şöyle sürdürdü: "20 Mayıs itibariyle uydudan alınan kızılötesi görüntüleri incelediğimizde Afrika'dan bir partikül çıkışı olduğu görülüyor. Bu partiküller Afrika'dan, Akdeniz, Yunanistan ve Türkiye üzerine doğru hareket etmeye başladı. Daha da önemlisi partiküller İstanbul'a ulaştıktan sonra fırtına meydana getirdi. Uydu görüntüleri ve meteorolojik olaylar Türkiye ve çevresindeki fayların etkilendiğini gösteriyor. Tahminlerim; nbsp;Bulgaristan-Yunanistan sınırı, Suriye sınırı, Gürcistan ve İran olmak üzere 4 yerden birinde deprem olma ihtimali var."
TÜRKİYE İLK SİNYALLERİ ALIYOR
Dünya genelinde nbsp;9 fay yoğunluk bölgesi olduğunu da dikkat çeken Sütçü, fay yoğunluk bölgelerinde büyük bir deprem olmadan hemen önce Türkiye ve özellikle Marmara bölgesinde işaretlerinin görüldüğünü kaydetti. Sütçü, "Türkiye'deki faylar birbirine bitişik faylardır. İran'dan İtalya'ya kadar da böyledi. Dünyada olan büyük depremlerden anında etkileniyor. Bir anlamda domino etkisi yaşanıyor. Bundan dolayı nbsp;Türkiye'de dünyadaki büyük olaylar öncesinde meteorolojik olayların artışı gözleniyor. Bu da büyük bir depremi işaret ediyor" dedi. nbsp;Osman SAĞIRLI İSTANBUL

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...