Illinois Eyalet Meclisi'nde Türkiye tanıtıldı

/ Kaynak: CHA
Illinois Eyalet Meclisi'nde Türkiye tanıtıldı

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Illinois Eyalet Meclisi Türk Amerikan Resepsiyonu'nun bir yenisini Illinois eyaletinin başkenti Springfield'de gerçekleştirdi.

ABD'nin Chicago şehrindeki Türk asıllı Amerikalılar tarafından oluşturulan Niagara Vakfı artık gelenekselleşen Illinois Eyalet Meclisi Türk Amerikan Resepsiyonu'nun bir yenisini Illinois eyaletinin başkenti Springfield'de gerçekleştirdi. Chicago Türk Amerikan Derneği, Turkish American Society of Chicago, Chicago Türk Ticaret Odası, Türkiye'nin Chicago Başkonsolosluğu, Illinois Eyalet Meclisi Türk Dostluk Grubu ve Kırgız Amerikan Derneği'nin de desteklediği resepsiyona Illinois eyalet meclisi milletvekilleri, senatörler ve Illinois devlet adamları katıldı.
Resepsiyon öncesi Türkiye'nin Chicago Başkonsolosu Fatih Yıldız, eyalet meclisi ve senatosunda yaptığı konuşmalarla Türkiye'yi anlattı. Daha sonra düzenlenen resepsiyona ise Eyalet Meclisi Başkanı Michael J. Madigan, Illinois Eyaleti senatörü Dick Durbin gibi önemli politikacıların yanında çok sayıda milletvekili, senatör ve devlet adamı katıldı.
Resepsiyonda gönüllüler tarafında açılan stantlarda Türk ve Türk cumhuriyetlerin kültürleri tanıtıldı, Türk musikisi dinletildi. Türk yemekleri ve Türk kahvesi ise Amerikalı siyasetçilerin gözdesiydi.
Birçoğu Türkiye'yi ziyaret eden ve Türkiye dostu Amerikalı politikacılar Türkleri eyalet meclis binasında görmekten memnuniyetlerini ifade ettiler.
Meclis Başkanı Michael J. Madigan böyle birlikteliklerin daha iyi tanışma ve anlaşmaya katkısı olacağını söyledi.
Chicago Başkonsolosu Fatih Yıldız ise her yıl resepsiyona Amerikalı siyasetçiler tarafından ilginin arttığını, bunda da Niagara Vakfı'nın her yıl siyasetçiler için düzenlediği gezilerin büyük katkısı olduğunu söyledi.


GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...