Kocaman yürekli asker

Düzenleyen:
Kocaman yürekli asker

GÜNDEM Haberleri

Suriye’nin kuzeyinde DAEŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin oluşturduğu tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek için başlatılan Fırat Kalkanı Harekâtı’nda şehit olan Yüzbaşı Alper Kocaman’ın harekât sırasında büyük bir kahramanlığa imza attığı öğrenildi.

Fırat Kalkanı Harekâtı başladığı günden itibaren bölgede olan Kocaman, 3 yaşındaki oğlu Ata Alp ve eşini geride bırakarak bu göreve katıldı. Kahraman bordo berelinin harekât kapsamındaki son görevi ise El-Bab’a giden bölgedeki kritik bir hedefin ele geçirilmesi oldu. Yüzbaşı Kocaman, PKK/PYD üyelerinin bulunduğu mevziden yapılan saldırıda şehit olmadan önce bir uzman çavuşun hayatını kurtardı. Gün içindeki çatışmalar sırasında bir uzman çavuş, teröristlerin saldırısı sonucu yaralandı.
YARASINI YOK SAYDI
Yanındaki askerlerin kolunun altından akan kanı fark edip, ‘Komutanım yaralanmışsınız, durun ne olur durun’ dedi. Ancak komutanları yüzbaşı, ‘Bir şeyim yok ufak bir parça geldi, devam edelim az kaldı, durmayın, durmayın’ diyerek ilerlemesini sürdürdü. Kocaman, yoğun ateşe rağmen hemen yaralı askerin yanına gitti. Aldığı yaralar sebebiyle yürüyecek durumda olmayan uzman çavuşu bulunduğu alandan çıkarmayı hedefleyen şehit yüzbaşı, yoğun ateş nedeniyle bunu ayağa kalkarak yapamadı. Bunun üzerine teröristlere hedef olmamak için Kocaman, yaralı uzman çavuşu sırtına yatırdı. Sonrasında ise sürünerek çatışma bölgesinden tahliye etti. Bordo bereli Kocaman’ın bu kahramanlığı harekata katılan muhalifler tarafından hayret ve takdirle izlendi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...