Clinton'dan randevu alan Abe'ye Trump şoku!

Düzenleyen:
Clinton'dan randevu alan Abe'ye Trump şoku!

DÜNYA Haberleri

Japonya Başbakanı Shinzo Abe, Trump'ın başkanlık seçimlerini kazanmasından sonra büyük bir şok yaşadı. Daha önce seçimleri kazanacağından emin olduğu Hillary Clinton ile Şubat ayında görüşmek için randevu aldığı ortaya çıkan Abe'nin Trump'ın kazanmasından sonra gelecek hafta New York'a gidip Trump ile görüşeceği açıklandı.

Japonya Başbakan'ı Shinzo Abe, Donald trump'ın seçilmesinin ardından büyük şok yaşadı. Seçim kampanyası sürecinde Asya ülkeleri ile ABD arasında imzalanmış olan serbest ticaret anlaşması NAFTA'yı iptal edeceği vaadinde bulunan Trump'ın ne yapacağı merak edilirken, Japonya'da büyük bir endişe yaşanıyor.

Trump'ın dün açıklanan 100 günlük eylem planında da serbest ticaret anlaşmalarının iptaline yer veriliyordu. Bu gelişmelerin ardından Japonya Başbakanı Shinzo Abe, Trump ile görüşmek için ABD'ye gidecek. New York Times'ta yer alan habere göre Abe, Trump ile görüşmek için gelecek hafta New York'a gidecek.

Trump daha önce yaptığı açıklamada Japonya'nın daha fazla ödeme yapmaması halinde bölgede bulunan askerleri de geri çekebileceğini belirtmişti. Çin'in bölge politikasını kendisine büyük bir tehdit olarak gören Japonya ise ABD ile hem ekonomik hem de askeri işbirliğini sürdürmek istiyor. Abe'nin ziyaret kapsamında Trump'ın seçimlerde vaat ettiği konularda ne kadar gerçekçi olduğunu görmek istiyor.

Clinton'dan randevu almıştı
Trump ve Abe'nin görüşmede Trans-Pasifik Ortaklığını görüşeceği ve bölgedeki birçok Asya ülkesini ilgilendiren ticaret anlaşmasını ele alacağı ifade edildi. Abe daha önce Hillary Clinton'ın seçileceğini umduğunu söylemişti. Hatta Japonya medyasına sızan haberlere göre Clinton'ın seçileceğinden emin olan Abe, ilişkilerin geleceğini görüşmek üzere Şubat ayında ABD'ye gidecekti.

Trump ile görüşmek için New York'a gidecek
Sürpriz sonucun ardından büyük şok yaşayan Shinzo Abe, Trump ile görüşme kararı aldı. Trump'ın seçilmesinin ardından gerçekleşen telefon görüşmesinde de Abe'nin Trump'a “Güçlü bir Japonya-ABD ittifakı Asya-Pasifik bölgesinde barış ve istikrarın desteklemek için vazgeçilmezdir” mesajı verdi.
Gelecek hafta Asya'daki ekonomik ilişkilerle ilgili bir foruma katılmak üzere Peru'ya gidecek olan Shinzo Abe'nin New York'a gidip Donald Trump ile görüşeceği ifade edildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...