TSK'dan Makedonya'ya en üst ziyaret

/ Kaynak: AA
TSK'dan Makedonya'ya en üst ziyaret

DÜNYA Haberleri  / AA

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel, Makedonya'da Makedonya Cumhurbaşkanı İvanov, Orgeneral Özel'i kabul etti

Genel Kurmay Başkanı Necdet Özel Makedonya'da. Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'i kabul etti. Basına kapalı görüşmeye ilişkin yapılan yazılı açıklamaya göre, İvanov, ziyarette, Türkiye'nin, Makedonya'ya NATO üyeliği için verdiği desteğin önemini vurguladı.İvanov, ayrıca Özel'e, Makedonya'da 1-2 Haziran'da yapılacak "Medeniyetler Forumu"na ilişkin bilgiler verdi. Özel, daha sonra Cumhurbaşkanlığı binasından ayrılarak, Savunma Bakanlığına geçti. Özel, burada Bakan Talat Caferi ve Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Goranço Koteski ile bir araya geldi. Özel'in, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin, Makedonya'ya NATO'ya üyeliği için verdiği karşılıksız desteğin süreceğini belirttiği kaydedildi.Caferi ve Koteski'nin de Türkiye'nin savunma sanayinde ortaya koyduğu başarılı performanstan övgüyle söz ettiği ve savunma sanayi, lojistik ve personel eğitimi konularında bazı taleplerini dile getirdikleri bildirildi. Ohri, Resne ve Manastır'da da ziyaretlerde bulunan Orgeneral Özel, Manastır'da TİKA tarafından onarılan Atatürk Anı Odası'nı gezdi.
Bu arada, 1994 yılından itibaren toplam 640 Makedonyalı subaya Türkiye'de eğitim verilirken, Türkiye tarafından Makedonya ordusuna 16 milyon dolardan fazla askeri yardım yapıldı. Bu yardımların, 20 milyon dolara ulaşacağı öngörülüyor.



Muhabir: Murteza SuloocaYayınlayan: Ferhat Demircan

17:24 27/05/13

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...