Cenevre Zirvesi kördüğüm oldu

Cenevre Zirvesi kördüğüm oldu

DÜNYA Haberleri

Cenevre Zirvesi kördüğüm oldu. Rusya ve ABD'nin öncülüğünde 12-14 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek "Cenevre - 2" toplantısı öncesinde yoğun bir diplomatik trafik yaşanıyor.

Rusya ve ABD'nin öncülüğünde 12-14 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek "Cenevre - 2" toplantısı öncesinde yoğun bir diplomatik trafik yaşanıyor. Esad rejimi katılacağını açıklarken Suriye muhalefeti katılım konusunda kararını veremedi. Suriye Ulusal Konseyi Başkanı George Sabra "İkinci Cenevre sürecinden umudum yok. Durum böyleyken bizi hiçbir konferansa gönderemezsiniz" sözleri ile toplantıya mesafeli durdu. Zirve öncesinde ABD ile Rusya arasında da katılımcı pazarlığı yaşanıyor. Rusya, Cenevre'de İran'ın da olmasını isterken ABD bunu veto ediyor. Buna karşılık Rusya da Suudi Arabistan'ın davet edilmemesini gündeme getiriyor. Yaşanan bu gelişmelerin ardından toplantının 6 ay ertelenmesi gündeme geldi, ancak Ankara ertelemeye sıcak bakmıyor. nbsp; nbsp;


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...