Nargile şişeleri değişiyor

/ Kaynak: İHA
Nargile şişeleri değişiyor

GÜNDEM Haberleri  / İHA

En geç 27 Temmuz 2013'e kadar nargile şişeleri üzerine uygulanacak sağlık uyarıları, nargile şişesinin biçimine göre silindirik veya konik biçimde olacak.

Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanlığı'nın "Nargile Şişelerinin Üzerine Konulacak Sağlık Uyarılarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkındaki Tebliği" Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Nargile şişeleri en geç 27 Temmuz 2013 tarihine kadar tebliğe uygun hale getirilecek. Tebliğe göre nargile şişeleri üzerine uygulanacak sağlık uyarıları nargile şişesinin biçimine göre silindirik veya konik biçimde olacak. Uyarılar, şişelerin ağız bölümünden başlayacak şekilde uygulanacak. Sağlık uyarıları; karton üzerine ofset baskı, Polivinil Klorür (PVC) tabaka veya PVC boru üzerine serigrafi, tampon baskı veya yapıştırma şeklinde uygulanabilecek. Uyarılar sabit ve silinemez nitelikte basılacak. Sağlık uyarılarının basımı için asgari gereklilik "dört renk / Mavi-Kırmızı-Sarı-Siyah. Uyarı ölçüleri, 5'er cm kesim payı ile birlikte, silindirik biçimli uyarıda asgari brüt 365 x 250 mm, konik biçimli uyarıda asgari brüt 360 x 217 mm şeklinde olacak.
Nargile şişeleri üzerine konulacak sağlık uyarıları ve bunların kesim ölçüleri Kurumun internet sitesinden ilan edilecek ve elektronik ortamda Kurum tarafından sağlanacak. Bu uyarıların, içerdikleri metinsel ve/veya görsel unsurun formatı, orantıları, renkleri ve grafiksel bütünlükleri değiştirilemeyecek.
Öte yandan, nargile şişeleri en geç 27/7/2013 tarihine kadar bu Tebliğe uygun hale getirilecek.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...