Avustralya gizli servis binasının kat planları çalındı

/ Kaynak: AA
Avustralya gizli servis binasının kat planları çalındı

DÜNYA Haberleri  / AA

Avustralya resmi televizyonu ABC, gizli servisin yeni taşınacağı binaya ait çok gizli belgelerin Çinli hackerlar tarafından çalındığını iddia etti.

Avustralya resmi televizyonu ABC, gizli servisin yeni taşınacağı binaya ait aralarında kat planlarının da olduğu çok gizli belgelerin Çinli hackerlar tarafından çalındığını iddia etti. ABC'de yayınlanan Four Corners programı, Avustralya gizli servisi ASIO'nun başkent Canberra'daki yeni merkez binasına ait, aralarında kat planlarının ve güvenlik sistemlerinin de bulunduğu belgelerin Çinli hackerlar tarafından çalındığını açıkladı. Bilgilerin tam olarak ne zaman çalındığı bilinmediği ifade edilirken, Çin'in iddiaları asılsız bulduğu kaydedildi. ABC, iddiaların kaynağını açıklamasa da belgelerin, projede yer alan müteahhitlerden çalınmış olabileceğini vurguladı. Ulusal Avustralya Üniversitesi Stratejik ve Savunma Araştırmaları Merkezi'nden araştırma görevlisi Des Balls, yapımı neredeyse tamamlanan binayla ilgili ya durumu kabul edip binada oldukça temkinli davranılması gerektiğini ya da ABD'nin Washington Büyükelçiliğinde yaptığı gibi binanın komple yeniden inşaa edilmesi gerektiğini söyledi. Yılın ikinci yarısından sonra açılması planlanan ASIO'nun yeni merkez binasının maliyeti ise 631 milyon doları aşmış ve tartışmalara konu olmuştu.

nbsp;

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...