Elektronik imza bizim Adalalet'e uymadı

Elektronik imza bizim Adalalet'e uymadı

GÜNDEM Haberleri

Hakim ve savcılar, 2008'den beri uygulanan elektronik imzalı evraka alışmakta güçlük çekiyor. HSYK Başkanvekili, bu konuda uyarı yapmak zorunda kaldı.

Hakim ve savcılar, 2008'den beri uygulanan elektronik imzalı evraka alışmakta güçlük çekiyor. HSYK Başkanvekili Ahmet Hamsici, bu konuda uyarı yapmak zorunda kaldı. nbsp;Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi (UYAP) ile 2008 yılından itibaren adli ve idari yargı organları ile adli tıp birimleri arasındaki yazışmalar, elektronik ortamda yapılıyor. Aradan 5 yıl geçti ancak hakim ve savcılar, elektronik imzalı evraka alışmakta hâlâ güçlük çekiyor. Bu konuda yaşanan aksaklıklara Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'ndan (HSYK) uyarı geldi. HSYK Başkanvekili Ahmet Hamsici, savcılıklara ve mahkemelere gönderdiği yazı ile adli tıp birimlerinden gönderilen elektronik imzalı evrakların kabul edilerek ıslak imzalı hallerinin tekrar istenmemesi uyarısını yaptı. Yazıda, "Bütün uyarılara rağmen UYAP haricinde fiziki ortamda evrak gönderilmesi sebebiyle eksik bilgi girişleri yapılıyor. Rapor talebine konu dosya içerisinde bulunan ilgili evrak, UYAP ortamına eklenmiyor. Adli tıp birimlerinden UYAP sistemi üzerinden gönderilen adli tıp raporları, bazı savcılık ve mahkemeler tarafından kabul edilmeyerek raporun ıslak imzalı örneği talep ediliyor. Adli tıp birimlerinden gönderilen elektronik imzalı evrak, kabul edilerek ıslak imzalı haller tekrar istenmemeli" denildi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...