Erdoğan'dan AP'ye sert çıkış! "Bu kararı alsan ne yazar, almasan ne yazar?"

Düzenleyen:
Erdoğan'dan AP'ye sert çıkış! "Bu kararı alsan ne yazar, almasan ne yazar?"

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Necmettin Erbakan Külliyesi'nin açılışında konuştu. Konuşmasından Avrupa Parlamentosu'nun müzakereleri durdurma kararına değinen Erdoğan, "Sen bu kararı alsan ne yazar, almasan ne yazar? Siz zaten 53 senedir bu kararları alıyorsunuz" dedi

Sözlerimin hemen başında 54. Hükümetin Başbakanı, Milli Görüş davasının dileri Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamızı rahmetle, minnetle yadediyorum. Külliyemiz gerçekten ilçemize ve ismine layık bir yapı olmuş. Selçuklu, Osmanlı estetiği ile günümüzün mimarisini başarısıyla meczeden külliyenin uzun yıllar Sancaktepelilere hizmet vereceğine inanıyorum.

RABBİMİZDEN BAŞKA HİÇBİR GÜCÜN KARŞISINDA EĞİLMEDİK

Sancaktepe'nin geçmişini iyi bilen bir kardeşiniz, Cumhurbaşkanınız olarak her zaman sorduğum soruyu yine soruyorum: Nereden nereye? Şunu açık, net söylememiz lazım, hamdolsun bizler rabbimizin huzurunda rükua eğilmekten başka hiçbir gücün karşısında eğilmedik, eğilmeyiz. Sancaktepe Belediyemizi, sayın başkan ve ekibini, Erbakan hocamızın aziz hatırasını yaşatmak için böyle bir eseri, külliyeyi Sancaktepe'ye kazandırması sebebiyle huzurlarınızda tebrik ediyorum.

BİZİM TEK DERDİMİZ MİLLETE HİZMETTİR

Belediye başkanlığından bugüne tek derdimiz var: Millete efendilik yok, millete hizmetkâr olunur. Gençlikten bugüne hep milletimizin hizmetinde olarak bugünlere geldik. Siyaseti böyle anladık. Gerek belediye başkanlığı, gerek Başbakanlık gerekse Cumhurbaşkanlığımda bunu böyle anladık, yine böyle devam edeceğiz.

TÜRKİYE'NİN DÖRT BİR YANINI AYAĞA KALDIRDIK

Biz bu ülkenin kaynaklarını yedirmedik. Bu ülkenin kaynaklarını biz milletimizin hizmetine sunduk ve Türkiye'nin dört bir yanını ayağa kaldırdık. Bugün Türkiye'nin dört bir yanında yollarıyla, demiryollarıyla, metrosuyla, eğitimde bir devrimyaşanıyorsa. İnşallah şurada Sancaktepe'de gerek normal liseler, gerek imam hatip okulları bütün bunlarla beraber Sancaktepe ayağa kalkıyor. Şimdi proje okullarıyla daha da güçlenecek. Bunlar konuşulan, düşünülen şeyler değildi. Şimdi bunların hepsi hamdolsun var.

ANADOLU YAKASININ ŞEHİR HASTANESİNİ BURAYA YAPIYORUZ

Şimdi Sancaktepe'de şehir hastanesi yapıyoruz. İşte askeri havalimanının yanına 1 milyon 250 bin metrekare üzerinde İstanbul'un ikinci şehir hastanesi yapılacak. Sizler artık şurada 400 yataklı hastane var, yetmez dedik, buraya şehir hastanesini kuralım dedik. Bu benim geçmişten beri en büyük hayalimdi. Bir tanesi Avrupa yakasında yapılıyor, Anadolu yakasında olanı da buraya yapıyoruz. Buradan sadece sizler istifade etmeyeceksiniz, bu yakada olanların hepsi, yurtdışından uçakla buraya tedaviye gelecekler. Hastanelerde çektiklerimizi düşünün. İlaçları bulamadığımız günleri düşünün. Daha da iyi olacak. İstediğiniz hastaneden, özel sektörden de istifa edebilme noktasına geldik. Biz bunları bile yeterli bulmuyoruz. Adalet, emniyette attığımız adımlar, ulaşımda, enerjide attığımız adımlar ortada.

EVET BU ERDOĞAN BU ZİHNİYETE KARŞI DİKTATÖRDÜR

Bu sabah kadın ve demokrasi toplantısındaydım. O toplantıda ifade ettim: Adalet. Avrupa Birliği toplanmışlar bir toplantı yapmışlar. Müzakereleri dondurma kararı almışlar. Sen bu kararı alsan ne yazar, almasan ne yazar? Siz zaten 53 senedir bu kararları alıyorsunuz. Bu karara ellerini kaldıranlar, hayır diyenler, evet diyenler. Hayır diyenler 36 tane. Evet diyenler maşallah bayağı da fazla. Bak, hani diktatör dediğiniz bir Erdoğan var ya. Evet bu Erdoğan bu zihniyete karşı diktatördür. Ama samimi olanlara karşı müşfiktir, merhametlidir.

ŞİMDİ TRUMP NİYE DİKTATÖR OLDU?

Amerika'da seçim oldu. Hani siz demokrattınız. Şimdi Trump niye diktatör oldu. Durun bakalım, daha çalışmadı. Biz Amerika'nın iç işlerine karışmayız. Bunları anlamak mümkün değil. Bunlar tatlı su demokratıdır. Bunlardan bir şey olmaz. Bunlar dürüst değildir. Bunlar darbecileri kırmızı halılarla karşılayanlardır. Biz ise darbecileri indirdiğimiz için bunlar rahatsız oluyorlar.

BU TERÖRİSTLERE NUTUK ATTIRAN SİZ DEĞİL MİSİNİZ?

Eğer darbeciler başarılı olsaydı, bunlar Avrupa'nın meydanlarında zil takıp oynayacaklardı. Siz idam istiyorsunuz ya, beyefendiler rahatsız oluyor. Ben diyorum ki, geliyorlar ya Avrupa'dan. Diyorum ki, demokrasi nedir, milletin iradesine saygı duymaktır, sandığa saygı duymaktır. Millet derse ki, biz idam istiyoruz. 248 şehit vermiş. Ben idam istiyorum derse, bu parlamentoya gelirse, parlamentodan bu geçerse, bana da gelirse ben de bunu onaylarım diyorum.

AİHM'İN VERDİĞİ ÇOK KARARLAR VAR İYİ BİLİYORUZ

Diyorlar ki, ama Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi bunu redddeder. Beni orası ilgilendirmez diyorum. AİHM'in verdiği çok kararlar var iyi biliyoruz. Bu milletin iradesi herkesin saygı duyması gereken bir millettir. Onlar istese de istemese de karar sizin kararınızdır.

TERÖRİSTLERİ BRÜKSEL MEYDANINDA KONŞUTURAN, NUTUK ATTIRAN SİZ DEĞİL MİSİNİZ?

Benim 248 vatandaşım şehit olacak şehit olacak bunların umurunda değil. Benim ülkem yakıp yıkılacak bunların umurunda değil. Güneydoğu'da bir günde 53 kardeşim öldürülecek. Öldürülen Kürt, talimatı veren Kürt, bunlar utanmadan hala onları savunacak. Ben Batı'ya sesleniyorum, bu ülkeden kaçıp giden teröristleri Brüksel meydanında konşuturan, nutuk attıran siz değil misiniz?

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...