Obama'nın çelişki dolu politikası, düşman dediği İran’ı ihya etti!

Düzenleyen:
Obama'nın çelişki dolu politikası, düşman dediği İran’ı ihya etti!

DÜNYA Haberleri

İran, Obama döneminde hegemonyasını artırarak Irak, Suriye, Yemen ve Lübnan’da söz sahibi oldu, Rusya gibi kendisine masada yer buldu

ABD’de Barack Obama yönetimi, ülkesinin sözde ‘düşmanıymış’ gibi görünen İran’ın Orta Doğu’daki etkinliğini artırması karşısında yetersiz kalmak ve bölgeyi İran’ın etkisine bırakmakla eleştiriliyor. En büyük eleştirisi ise, yeni Başkan Donald Trump’tan geldi. “İran’ın Obama’ya teşekkür mektubu yazması gerek” diyen Trump, nükleer anlaşmayı iptal edeceğini söyledi. Obama’nın başkanlık yaptığı 8 yıllık dönemde İran sahada hegemonyasını her geçen gün artırarak başta Irak olmak üzere Suriye, Yemen ve Lübnan’da söz sahibi oldu ve Rusya gibi kendisine masada yer buldu. Obama’nın İran’la yaptığı nükleer anlaşma da İran ekonomisini ayağa kaldırdı. Anlaşmanın imzalandığı tarihte günlük 2,86 milyon varil ham petrol üretimi yapan İran, bu miktarı 3,69 milyon varile çıkardı. Ayrıca İran’ın yabancı bankalarda tutulan 150 milyar dolarının da serbest bırakılacağı bildirildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...