FARC ile yeni barış anlaşmasına onay

Düzenleyen: / Kaynak: AA
FARC ile yeni barış anlaşmasına onay

DÜNYA Haberleri  / AA

Kolombiya'da Senato, FARC ile imzalanan yeni barış anlaşmasını onayladı.

Kolombiya'da Senato, Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC) ile 24 Kasım'da imzalanan yeni barış anlaşmasını onayladı.

Tarafların, Küba'nın başkenti Havana'da yaptığı uzun görüşmelerin ardından 24 Kasım'da Devlet Başkanı Juan Manuel Santos ve FARC lideri Rodrigo Londono arasında imzalanan yeni barış anlaşması Senatodan geçti.

Devlet Başkanı Santos, anlaşmada yer alan yeni önerilerin daha güçlü olduğunu ve yenilenen anlaşmanın, muhalifler tarafından talep edilen değişiklikler dikkate alınarak hazırlandığını belirtti.

Eski Devlet Başkanı ve 2 Ekim'de yapılan referandumdaki "hayır" kampanyasının önemli isimlerinden Alvaro Uribe ise yeniden hazırlanan anlaşmanın hala FARC liderlerine karşı çok müsamahakar olduğunu ifade etti.

Senatoda yapılan görüşmeden önce, Kolombiya'nın Medellin kenti yakınlarında düşen uçakta hayatını kaybeden 71 kişi için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Yeni anlaşma, Kongrenin alt kanadında oylamaya sunulacak.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...