Beyaz et sektörüne kuş gribi dopingi

Düzenleyen:
Beyaz et sektörüne kuş gribi dopingi

Ekonomi Haberleri

Kış mevsiminin gelmesi ile başta İran olmak üzere çeşitli ülkelerde âdeta hortlayan kuş gribi salgını karşısında tedbir alan yerli beyaz et şirketleri, kuş gribinin yaşandığı ülkelerle olan ihracatını artırdı.

Bupiliç Yönetim Kurulu Üyesi ve Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula, şirketlerde denetim ve  en üst seviyede olduğunu ancak ‘Gezen Tavuk’ adı altında yapılan denetimsiz tavukçuluğun tehlike saçtığını söyledi. Başkan Kula “Türkiye'de son 3 yıldan bu yana salma tavuk adı altında, özgür tavuk adı altında hiçbir kaydı olmadan bireysel olarak yapılan tavukçuluk sektörü oluşmaya başladı. Maalesef bunlar ciddi rakamlara ulaştılar. Türkiye'yi bekleyen tehlike yer tavukçuluğu adı ile yapılan işlerdir, bunlarda biyogüvenlik yoktur” dedi. Kula, Irak'a yapılan ihracatın normal şartlarda 200 tır iken, kuş gribi neticesinde 330 tıra  yükseldiğini söyledi. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...