Reşat Petek: Org. Akar’ı da dinleyeceğiz

Düzenleyen:
Reşat Petek: Org. Akar’ı da dinleyeceğiz

GÜNDEM Haberleri

FETÖ Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanı Reşat Petek, “Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın dinlenmesi gündemimizde ama uygun zaman ve pozisyonda...” dedi.

Petek, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın dinlenmesine dair ise bir kararın olmadığını belirterek, “MİT’e detaylı bir yazı yazdık, cevabını bekliyoruz. Malum MİT Müsteşarı, Başbakanın iznine bağlı bir konu” diye konuştu. FETÖ’nün darbe girişimini yaptığı konusunda tereddütlerin her yeni çalışmayla ortadan kalktığını belirten Petek, “Darbe emrini Fetullah Gülen’in verdiği net. Darbenin hazırlık safhası konusunda da bize gelen bilgilerin hepsi kayda değer, önemli” ifadesini kullandı. FETÖ mensuplarının devlete sızmaya başlamasının 1967’den itibaren belgelendiğine işaret eden Petek, “Hayatının istikametini tayin etmiş, albaylıktan, yarbaylıktan, generallikten sonra tutup da ‘hadi Fetullah Gülen’e tabi olalım’ deme örnekleri şu anda elimizde yok. Askerî lise, akademi, harp okulu safhalarında örgüte girildiği noktasında çok miktarda elimize bilgi geliyor” dedi. Petek ayrıca, Komisyon olarak İstanbul’da ve Marmaris’te incelemelerde bulunacaklarını bildirdi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...