Hırvatistan'da yerel seçimlerin 2, turu tamamlandı

/ Kaynak: AA
Hırvatistan'da yerel seçimlerin 2, turu tamamlandı

DÜNYA Haberleri  / AA

Hırvatistan'da, ilk turdaki yerel seçimlerde belirlenemeyen belediye başkanları, şehir konseyi üyelerinin seçimi için bugün yapılan ikinci turda oy kullanma işlemleri bitti.

Hırvatistan'da, ilk turu 19 Mayıs'ta gerçekleştirilen yerel seçimlerde belirlenemeyen belediye başkanları, belediye meclisleri ile şehir konseyi üyelerinin seçimi için bugün yapılan seçimin ikinci turunda oy kullanma işlemi tamamlandı. nbsp;3,3 milyon seçmenin kayıtlı olduğu ülkede saat 07.00'den itibaren açılan 5 bin 500 seçim merkezinde oy kullanıldı. Hırvatistan Devlet Seçim Komisyonu'ndan yapılan açıklamada, saat 16:00'ya kadar seçmenin yüzde 28,8'i oyunu kullandı. Oy kullanma işlemi saat 19.00'da sona erdi. nbsp;Başkent Zagreb Büyükşehir Belediye Başkanlığı için mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı ve bağımsız liste adayı Milan Bandiç ile Sosyal Demokrat Partisi (SDP) koalisyonu adayı Ranko Ostoyiç yarıştı.
Bugün yapılan yerel seçimlerin ikinci turunda, Hırvatistan'daki büyükşehirler olan başkent Zagreb, Split, Riyeka ve Osiyek için belediye başkanı seçilecek, ayrıca seçimde 85 belediye başkanı, belediye meclisleri ile şehir konseyi üyeleri de belirlenecek. nbsp;Yerel seçimin ikinci turunun ilk resmi olmayan sonuçların ilerleyen saatlerde açıklanması bekleniyor.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...