Cumhurbaşkanı Gül, 'Olimpiyat bu defa tamam'

Cumhurbaşkanı Gül, 'Olimpiyat bu defa tamam'

GÜNDEM Haberleri

İstanbul gerçek bir olimpiyat şehri diyen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul'un 2020 Olimpiyatları adaylığı için 'Bu defa tamam' dedi.

2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları adaylığı için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül oldukça ümit veren değerlendirmelerde bulundu. "İstanbul'un 2020 Olimpiyat adaylığı hiç bu kadar güçlü olmamıştı. Bu defa tamam" diyen Cumhurbaşkanı Gül, TÜMKAYDER heyetini kabulü sırasında İstanbul 2020 ile ilgili sorularımızı içtenlikle cevapladı. İşte, Cumhurbaşkanı Gül'ün adaylık değerlendirmesi; "İstanbul elmas gibidir, gerçek bir olimpiyat şehri olarak yükselmeye çoktan başladı. Artık bütün dünya bu gerçeği kabul ediyor. Bu en iddialı olduğumuz dönem. Ev sahipliğimiz bu defa da olmazsa kolay kolay bir daha olmaz."
nbsp;Cumhurbaşkanı Gül, 'Olimpiyat bu defa tamam'
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, nbsp;yazarımız nbsp;Hasan Sarıçiçek'e nbsp;2020 Olimpiyat adaylığımızla nbsp;ilgili değerlendirmelerde bulundu.

"BİZ EN GÜZELİNİ YAPARIZ"

"Oyunlara her zamankinden daha fazla hazırız, bunu IOC üyelerinin de fark ettiğine inanıyorum. Gün Türkiye'nin günüdür. Oyunlar İstanbul'a verildiğinde sadece Türkiye ve bu şehir kazanmayacak bütün dünya olimpik anlamda çok şey kazanacak. İstanbul 2020, iki kıtada aynı anda yapılan ilk oyunlar olarak tarihe geçecek. Bu oyunlar, olimpiyat ailesini dünyanın başka hiç bir şehrinde var olmayan zengin tarih, etkileyici kültür ve yepyeni bir çevre ile tanıştıracak. Olimpiyat ruhu, henüz dokunamadığı çok geniş bölgelere, kültürlere ve inançlara ulaşabilecek. Bu şehir bütün antik ve çağdaş unsurlara sahip bir metropol olmanın ötesinde çok yönlü ticari, finansal ve kültürel yönü ile her geçen gün daha da yükseliyor. 2020'de bizi bekleyen bu tarihî an için bütün dünyaya çağrım, gelin birlikte çalışalım. "
"2020'YE nbsp;HAZIRIZ"
"IOC üyeleri, 2001 yılındaki İstanbul ile bugünü birbirinden iyi ayırıyor mu? Bu sorunun cevabı 10 yıl önce başlattığımız, reformlarda yatıyor. İstanbul son 10 yılda kendini dönüştürdü bence 2020'ye her açıdan hazır; yeni havalimanları, yüksek hızlı trenler, metro hatları, otoyollar, yeni spor tesisleri ve dev konut projeleri var. Ayrıca 2002'de siyasi istikrar yolunda büyük bir adım attık daha güçlü bir Türkiye vizyonu ortaya çıktı. Kendimize ve geniş coğrafyada 'iyiliğin gücü' olabilme potansiyelimize inandık. Gayrisafi milli hasılamız üç katına çıktı ve dünyanın en büyük 17. ekonomisi oldu. 2020 çok daha parlak, dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmemiz beklenmekte."


SON KARAR nbsp;EYLÜLDE nbsp;
İKİ TURLU YARIŞ nbsp;
IOC, İstanbul'un yanı sıra Madrid ve Tokyo'nun da yarıştığı oyunlarla ilgili kararını 7-10 Eylül arası Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te verecek. İki aşamalı oylamada en çok oyu alan iki aday, finalde yarışacak. 95 IOC üyesinin vereceği tarihi kararda, 14 üyeli Değerlendirme Komisyonu'nun önümüzdeki ay IOC'ye sunacağı rapor, belirleyici olacak. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...