Beşiktaş Kiev yarasını sardı

Düzenleyen:
Beşiktaş Kiev yarasını sardı

SPOR Haberleri

Morali bozuk Kartal kritik maçta Cenk Tosun’un iki penaltı golüyle kazandı. Emre Taşdemir’in golü Timsah’a yetmedi. Beşiktaş Başakşehir’le puanları eşitledi

Uğur AKTAN

Kiev deplasmanından psikolojik olarak ağır hasarlı dönen Beşiktaş, sahasında misafir ettiği Bursaspor’u Cenk’in ikinci yarıda gelen penaltı golleriyle 2-1 mağlup etti ve yara sardı. İlk yarıdaki performansıyla 2014-2015 sezonundan bu yana Süper Lig’de ilk 45 dakikalarda en fazla isabetli pas yapan takım olmayı başaran Şenol Güneş’in öğrencileri, 27’de Aboubakar ile gole yaklaşsa da Kamerunlunun Merter’den seken vuruşunu Aziz çizgiden çıkardı. 42’de Oğuzhan-Olcay verkaçıyla başlayan atakta Olcay’ın müsait pozisyondaki vuruşu kaleyi bulmadı. 44’te Batalla, Jorquera’nın pasıyla fileleri sarstı ama ofsayt bayrağı kalkmıştı. 

Pas trafiği artınca...

İkinci yarıya Olcay’ın yerine Tolgay ile başlayan Beşiktaş’ta pas trafiği daha akıcı hale geldi ve ev sahibi ekip baskıyı artırdı. 52’de Cenk, Gökhan Gönül’ün Joshua John tarafından düşürülmesiyle kazanılan penaltıda topun başına geçti. 2016’daki beş penaltı vuruşunu kurtaran Harun’u mağlup etmeyi başardı: 1-0. Golden sonra rahatlayan siyah-beyazlılar 64’te Oğuzhan, Merter’in hamlesiyle yerde kalınca bir penaltı daha kazandı. Yine topun başına geçen Cenk, fileleri bir kez daha sarstı: 2-0. 90. dakikada kazanılan serbest vuruşun ardından Emre Taşdemir farkı bire indirdi ama bu gol yeşil-beyazlı takımın puan alması için yeterli olmadı: 2-1.

"Harun'a söylemiştim"

Geceye damga vuran Cenk Tosun, “Onunla milli takımdayken şakalaşmıştık. ‘İyi gidiyorsun ama daha Beşiktaş’la karşılaşmadın’ demiştim. Maçtan sonra da konuştuk, güldü. İki sefer aynı yere sert vurdum, çok şükür ki gol oldu” derken, “2 maçtır berabere bitiriyorduk o yüzden bu maçın önemi daha büyüktü. Zor olacağını biliyorduk çünkü yoğun bir tempodan geldik. 2. devrenin başında boğduk Bursaspor’u. Hak ettiğimiz bir 3 puandı. Son dakikalarda talihsiz bir gol yedik. Devre arasına girmeden bütün maçları kazanmak istiyoruz” sözlerini kullandı.

Beşiktaş Kiev yarasını sardı

Geçen sezonu geçti

Beşiktaş’ın başarılı forveti Cenk Tosun, bu sezon 5’i penaltıdan olmak üzere 9 gole ulaştı. Geçen sezonu ligde 8 golle kapatan Cenk bu rakamı şimdiden geçti. Kartal kazandığı 6 penaltının hepsini gole dönüştürmeyi başardı. Siyah-beyazlı ekibin diğer bir penaltısını da Oğuzhan golle sonuçlandırdı. 

Penaltı Arena

Beşiktaş yeni stadı Vodafone Arena’da çıktığı 13 resmi maçta 9 penaltı atışı kazanmasıyla dikkat çekiyor. Geçen sezon stadındaki ilk Bursa maçında penaltı kazanan Kartal arada Kayserispor, Alanya, Karabük, Napoli, Trabzonspor, Benfica maçlarında birer dün de iki penaltı atışı kazandı ve bunların ikisi hariç hepsini golle sonuçlandırdı. İlginç not iki penaltıyı kaçıranın geçen sezonun gol kralı Mario Gomez olmasıydı. Öte yandan siyah-beyazlı takım bu sezonun 14. haftasında en çok penaltı kazanan takım. Kara Kartal bu haftaya kadar yaptığı maçlarda 6 defa 11 metrelik beyaz noktaya geldi. Beşiktaş’ı Kasımpaşa (5), Antalya (4), F.Bahçe, Alanya, G.Antep ve G.Birliği (3) takip ediyor. 

Köşeye-sert-yerden

Sıra dışı şekilde kalesine kullanılan son beş penaltıyı kurtaran Bursaspor’un file bekçisi Harun’un serisi bitti. Başarılı file bekçisi dün Beşiktaş’ın kazandığı iki penaltı atışında Cenk Tosun’un en sağlam penaltı denilen, ‘köşeye, yerden, sert’ vuruşlarında çaresiz kaldı. 

Yıldırım iyi yönetti

Bursaspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, “Maç aslında planladığımız gibi başladı, Beşiktaş’ın alanlarını kapattık ve kaptığımız toplarla hızlı hücumlara çıktık. Tercihlerimiz doğru olsaydı bir şeyler çıkarabilirdik. Penaltılar biraz düşündürücü tabi ama Bülent Yıldırım bugün iyi yönetti” sözlerini kullandı.

"Sinirimden ağladım"

Beşiktaş’ın başarılı file bekçisi Fabri, “Takım arkadaşlarım adına mutluyum. Büyük bir darbe almıştık. İyi bir dönüş yaptık lige” derken Kiev’deki gözyaşları için de, “Orada sinirden ağladım. 4-0’dı skor ve devreye 10 kişi giriyorduk. Çaresizlikten dolayı öyle bir tepki verdim” açıklamasında bulundu. 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...