Bosna ve Hırvatistan savaş suçlularını birlikte soruşturacak

/ Kaynak: AA
Bosna ve Hırvatistan savaş suçlularını birlikte soruşturacak

DÜNYA Haberleri  / AA

Bosna Hersek ile Hırvatistan arasında soykırım, insanlığa karşı suçlar ve savaş suçlularının soruşturulması konusunda işbirliği protokolü imzalandı.

Bosna Hersek ile Hırvatistan arasında soykırım, insanlığa karşı suçlar ve savaş suçlularının soruşturulması konusunda işbirliği protokolü imzalandı. Avrupa Birliği'nin Saraybosna temsilciliğinde bir araya gelen Bosna Hersek Başsavcısı Goran Salihoviç ile Hırvatistan Devlet Savcılığı Avukatı Mladen Bayiç, iki ülke arasında soykırım, insanlığa karşı suçlar ve savaş suçlularının soruşturulması konusunda işbirliği yapılmasını öngören protokole imza koydular. Salihoviç, protokolün imzalanmasının ardından yaptığı açıklamada, savcılık olarak bu protokol sayesinde yaklaşık 50 davanın sonuçlandırılabileceğini belirterek, benzer bir protokolün Karadağ ile imzalanması gerektiğini söyledi. Bayiç de "İmzalanan protokol sayesinde iki ülke bazı davalarla igili ellerindeki bilgileri birbiriyle paylaşabilecek. Eğer Hırvatistan, Bosna Hersek'te yapılan suçlarla igili bir bilgiye sahipse Bosna Hersek'e teslim edecek ve tabiki bu karşılıklı olacak" diye konuştu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...