Meclis'te kadın vekiller atıştı

Düzenleyen:
Meclis'te kadın vekiller atıştı

GÜNDEM Haberleri

TBMM Genel Kurulu’nda bütçe görüşmeleri sırasında AK Partili ile HDP’li vekiller tartıştı, oturuma ara verildi. Aranın ardından bu sefer HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp ile AK Parti Antalya Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç karşılıklı laf atmaya başladı ve birbirinin üzerine yürüdü. Enç’i araya giren TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı sakinleştirdi. Daha sonra her iki partinin milletvekilleri arasında yumruklaşmaya varan kavga yaşandı.

TBMM Genel Kurulu’nda bütçe görüşmeleri sırasında AK Partili ile HDP’li vekiller tartıştı, oturuma ara verildi. Aranın ardından bu sefer HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp ile AK Parti Antalya Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç karşılıklı laf atmaya başladı ve birbirinin üzerine yürüdü. Enç’i araya giren TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı sakinleştirdi. Daha sonra her iki partinin milletvekilleri arasında  yumruklaşmaya varan kavga yaşandı.

HDP’LİLER TOPLANDI
İstanbul, Mardin, Kayseri, Mersin, Ankara, Hakkâri, Adana, Manisa, Gaziantep Siirt illerinden terör örgütü PKK’ya yönelik eş zamanlı operasyonlarda 178’i HDP il ve ilçe yöneticileri olmak üzere 359 kişi gözaltına alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, HDP’nin İstanbul İl Başkanlığı ile bazı adreslerde arama yaptı. Operasyonda, aralarında HDP İstanbul İl Başkanı Doğan Erbaş, İl Başkan Yardımcısı Aysel Güzel ile 7 İlçe Başkanı, 12 İl ve İlçe Teşkilatı yöneticisi gözaltına alındı. Mersin’de HDP Mersin İl Başkanı Sadun Doğan ile il ve ilçe yöneticilerinin de aralarında olduğu 93 kişi “PKK/KCK terör örgütüne üye olma” iddiasıyla yakalandı. Adana’da 25 HDP’li gözaltına alındı. Gaziantep’te ise 36 kişi PKK ile bağlantıları gerekçesiyle yakalandı. Ankara’daki operasyonlarda aralarında HDP Ankara İl Başkanı İbrahim Binici, Mamak İlçe Başkanı ile bazı il ve ilçe yöneticilerinin de bulunduğu 18 kişi gözaltına alındı. Şanlıurfa’da yapılan operasyonlarda Viranşehir İlçe Belediyesi Eş Başkanı DBP’li Filiz Eryılmaz’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi emniyete götürüldü. Manisa’da HDP Manisa İl Başkanı ile birlikte 5 kişi, İzmir’de de 11 kişi gözaltına alındı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...