7,1 milyar dolarlık turizm faturası

Düzenleyen:
7,1 milyar  dolarlık turizm  faturası

Ekonomi Haberleri

Merkez Bankası, Ekim 2016 dönemine ilişkin ödemeler dengesi verilerini açıkladı.

Bu yılın ekim ayında cari işlemler açığı, geçen yılın aynı ayına göre 1 milyar 332 milyon dolar artarak, 1 milyar 675 milyon dolar olarak gerçekleşti. Altın kaleminde önceki yılın ekim ayında 478 milyon dolar net ihracat gerçekleşmişken, bu yılın aynı ayında 210 milyon dolar net ithalat kaydedildi. Seyahat kaleminden kaynaklanan net gelirler, bir önceki yılın aynı ayına göre 630 milyon dolar tutarında azalarak 1 milyar 693 milyon dolara düştü. İntegral Menkul Değerler Araştırma Direktörü Tuncay Turşucu “Ocak-Ekim döneminde turizm gelirleri 12,4 milyar dolar olurken, geçen yıl bu rakam aynı dönemde 19,5 milyar dolar seviyesinde oluşmuştu. Burada turizmden kaynaklı 7,1 milyar dolar seviyesinde bir kayıp olduğunu görüyoruz. Ekim ayında, doğrudan yatırımlardan 665 milyon dolar, portföy yatırımlarından 2 milyar dolar ve diğer yatırımlar hesabından 596 milyon dolar giriş görülüyor. Finansman verileri, beklenenden iyi geldi. Dokuz aylık cari açık, 26,5 milyar dolar seviyesinde. Yılı 32-34 milyar dolar arasında kapatacağımızı bekliyoruz” dedi.

10 AYLIK FARK BÜYÜK
Bu yılın Ocak-Ekim döneminde turizm gelirleri 12,4 milyar dolar olarak gerçekleşti. Geçen yıl bu rakam aynı dönemde, 19,5 milyar dolar seviyesinde bulunuyordu.

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...