Süper gençler

Süper gençler

SPOR Haberleri

Yılların yüzme hocası Orhan Mengi'nin talebeleri Defne Kurt M. Kağan Özçelik ve Berkay Bal, dünyanın havuzdaki en ileri ülkesi Amerikalı yaşıtlarından daha iyi derecelere sahip...

TSYD'nin Levent'teki Olimpik Havuzu'nda geleceğin dünya çapında sporcularının temelleri atılıyor. Yetenekli sporcuları titizlikle tarayan ve sporun hizmetine sunan yılların deneyimli yüzme ve atletizm antrenörü Orhan Mengi, havuzdan şampiyon çıkarmak için adeta gecesini gündüzüne katıyor. Şu anda özellikle 3 gencin üzerinde büyük bir titizlikle duran Mengi Hoca, "Defne, Mehmet Kağan ve Berkay bu şekilde çalışmalarını sürdürürse, kesinlikle geleceğin dünya ve olimpiyat şampiyonları olur. Buna adım gibi inanıyorum . Benim kişisel çabalarımla buraya kadar. Şu anda bu gençler dünyadaki tüm yaşıtlarından daha iyi konumda. Ancak bu çıkışlarını ilerleyen yaş gruplarında da sürdürmeleri için önemli destekler gerek" diye ekliyor.
FEDERASYONDAN DESTEK ALAMIYORUZ
Orhan Mengi, bağlı bulunduğu hatta, başdanışmanı olduğu Yüzme Federasyonu'ndan gerekli desteği alamadığını vurguluyor. Mengi, "Bilindiği gibi Turkcell, yüzme için 14 milyon destek anlaşması yaptı. Önemli bir destek, ancak bu paranın bize hiçbir yansıması yok. Bu paralar, yabancı hocalara, dış seyahatlere ve göstermelik bazı etkinliklere harcanıyor. Hiçbir zaman sporcuların asıl kaynağı olan altyapılara gitmiyor. Elimdeki bu 3 yeteneği, kendi imkanlarımla buralara kadar getirdim. Ayrıca federasyondaki resmi görevim Başdanışmanlık, ancak bu zamana kadar kimse bana bir şey danışmadı. Türkiye'deki sistem sporcu yetiştirme üzerine değil, yetişen sporcuyu kapma üzerine kurulu. Büyük kulüpler de büyük paralarla sporcu transferi yerine, artık altyapılarına yatırım yapmalı" dedi.
BU ŞARTLARDA BÜYÜK SPORCULAR YETİŞMEZ
"Avrupa'da ve dünyanın ileri ülkelerinde sporculara gözbebeği gibi bakılıyor. Eğitimlerinde büyük kolaylıklar tanınıyor. Hiçbiri sınıfta kalmıyor, eğitim yolunda büyük yardım ve özel destek alıyorlar. Yani ülkenin milli eğitimi ile spor bakanlığı birlikte planlar yapıyor. Bizde ise çocuklarımız eğitimin dışında kalan zamanlarda spor yapmaya çalışıyor. Bizim haftada 11 ağır idmanımız var. Söyler misiniz, haftanın 6 günü ağır idman yapan, çoğu kez de çift idman yapan bu çocuklar, eğitimde arkadaşlarıyla nasıl yarışacak? Eğitim sistemimizin, böylesine yetenekli sporculara yardımcı olması gerekmez mi? Spor Bakanlığımızın, bu gençlere maddi destek vermesi gerekmez mi? Olimpiyatlara talibiz ancak, oyunlarda yarıştıracak sporcuların yetiştirilmesinde hiçbir ciddi gayretimiz maalesef yok…"


nbsp;Süper gençler
M.KAĞAN VE BERKAY: nbsp;KENDİLERİ KÜÇÜK, HEDEFLERİ BÜYÜK
Orhan Mengi'nin üzerinde titizlikle durduğu gençlerden Mehmet Kağan Özçelik, Şair Nedim İlköğretim Okulu'nda, Berkay Bal ise Şişli Terakki'de okuyor. Derslerinde de süper olan gençler, "Şu anda hepimiz de yaşıtlarımızın ilerisindeyiz. nbsp;Ancak kendimizi daha da geliştirip, nbsp;
aynı başarıyı Avrupa ve Dünya havuzlarında da göstermeliyiz. Herdefimiz, bu ülkeye nbsp;
Avrupa, Dünya ve Olimpiyat madalyası kazandırmak. Bunun için destek bekliyoruz" diyor.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN

DEFNE KURT'un hedefi büyük nbsp;
PHELPS'İ nbsp;ÖRNEK ALIYOR
Defne Kurt 12 yaşında, zamanının büyük bir bölümü nbsp;havuzda geçiyor. Kelebek, sırtüstü, kurbağalama ve karışıkta her katıldığı organizasyonda birinci geliyor. Beşiktaş Koleji'nde okuyan Defne'nin hedefi veteriner hekimlik. Sebebi de hayvanları çok seviyormuş. Söz onun, "Hedefim, ülkemi Avrupa'da, dünyada ve olimpiyatlarda en iyi şekilde nbsp;temsil eden bir yüzücü olmak. Kendime de Amerikalı nbsp;Michael Phelps ve onu son olimpiyatlarda nbsp;200 metre karışıkta geçen Ryan Lochte'yi nbsp;örnek alıyorum" diyor.
nbsp;Süper gençler
DÜNYA YILDIZLARI BÖYLE YETİŞİYOR
"Bizde son 10 yıldaki yatırımlarla son derece lüks salonlar, yüzme havuzları, tartan pistler ve statlar yapıldı. Artık tesisten yana bir sıkıntı yok. Şimdi bu tesislerde sporcu yetiştirme zamanı. Spor bir bilim dalı değil ancak bilimden büyük destek alır. Avrupalı, dünyalı bunu böyle yapıyor. Hani psikolog, hani beslenme uzmanı, sağlık kontrolü ve bilinçli spor yapabilme imkânı? Bu tip yardımlar yalnızca bir kişiye bırakılamaz. Ben kendi bilgi ve birikimlerimle buraya nbsp;kadar getirdim. Bu çocuklar seneye artık uluslararası yarışlara nbsp;katılacak ve ülkemizi temsil edecek. Ancak şu ana kadar hiçbir yerden gerekli desteği alamadık. Şu anda dünyadaki bütün yaşıtlarından ileri durumda olan bu gençlerin her türlü bilimsel desteği de alıp, kendilerini çok daha geliştirmeleri gerekiyor. Özellikle Defne kızımızın ve diğerlerinin yaptığı dereceler çok iyi durumda. Ülkemizdeki nbsp;bütün yarışlarda hep kazanıyoruz. Ancak kendimizi uluslararası organizasyonda sınamalıyız ki ne durumda olduğumuzu görelim. Lütfen bu çığlığımıza, bu feryadımıza kulak verin."




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...