Paris'te Gezi Parkı eylemine destek

/ Kaynak: İHA
Paris'te Gezi Parkı eylemine destek

DÜNYA Haberleri  / İHA

Paris'teki Türkler, İstanbul Gezi Parkı'nın korunmasını desteklemek ve polisin göstericilere uyguladığı şiddeti kınamak için Masumlar Çeşmesi önünde bir araya geldi.

Paris'teki Türkler, İstanbul Gezi Parkı'nın korunmasını desteklemek ve polisin göstericilere uyguladığı şiddeti kınamak için Masumlar Çeşmesi önünde bir araya geldi. Toplanmanın amacının, Fransız kamuoyunun ve sivil toplum örgütlerin de desteğini kazanarak, bu şiddetin Türkiye'de olduğu kadar dünyanın geri kalanında da durmasını ve bir daha tekrar etmemesini talep etmek olduğu açıklandı. nbsp;Başkent Paris'in merkezi semti Chatelet'de gerçekleşen gösteriye 500 kişiye yakın katılım olduğu gözlendi. Ellerinde pankartlar taşıyan ve sloganlar atan göstericilere, Uluslararası Af Örgütü Amnsty İnternasyonal da destek verdi. Göstericilerin yanlarında getirdikleri pankartların bazılarının Fransızca olmasından dolayı çevredeki Fransızların merakla pankartları okumaları ve göstericilere destek vermeleri dikkat çekti.
DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...