BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Ağzımızın tadı

Ağzımızın tadı

2 yumurta sarısı, 1 çorba kaşığı hardal, 1.5 su bardağı sıvıyağ, 1 çorba kaşığı sirke, 1/4 çorba kaşığı tuz, bir tutam karabiber.



Renkli mayonezler MALZEME: 2 yumurta sarısı, 1 çorba kaşığı hardal, 1.5 su bardağı sıvıyağ, 1 çorba kaşığı sirke, 1/4 çorba kaşığı tuz, bir tutam karabiber. HAZIRLANIŞI: Hardal, tuz ve biberi karıştırın. Yumurta sarılarını bu karışıma ilave edin. İyice çırpın. Aynı yönde karıştırmaya dikkat ederek sıvıyağı azar azar katın. Mayonez kıvamına gelince sirkeyi ekleyin ve biraz daha karıştırın. Domatesli mayonez MALZEME: 3 adet domates, 1 küçük soğan, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, yarım kilo kırmızı biber, 1 ölçü mayonez. HAZIRLANIŞI: Domatesleri yıkayıp çekirdeklerini ayıkladıktan sonra rendeleyin. Kıyılmış soğanla birlikte az miktarda zeytinyağında suyunu çekene kadar pişirin. Biberleri fırında kızartın. Küçük parçalara bölün. Birazını süs için ayırın, kalanını domateslere ekleyin. Karıştırın ve meydana gelen püreyi mayoneze katın. Süs için ayırdığınız biberle süsleyin. Afiyet olsun... Yeşil mayonez MALZEME: 1 kök ıspanak yaprağı, 3 sap dereotu, yarım demet maydanoz, 1 ölçü mayonez. HAZIRLANIŞI: Bütün yeşillikleri mikserde püre yapıp mayonezle karıştırın. Afiyet olsun...
 
 
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT