Esad, zulümde babasını geçti

Esad, zulümde babasını geçti

GÜNDEM Haberleri

Erdoğan, Suriye'de 100 bin insanın öldürüldüğünü, Esad'ın yaptığı katliamla babasını geride bıraktığını belirtti.

Erdoğan, Suriye'de 100 bin insanın öldürüldüğünü, Esad'ın yaptığı katliamla babasını geride bıraktığını belirtti. nbsp;Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fas'taki temaslarının ardından Cezayir'e geçti. Havaalanında Cezayirde Başbakan Abdülmalik Sellal tarafından karşılandı. Erdoğan ve Sellal ikili görüşme yaptı ardından Erdoğan, Cezayir Milli Halk Meclisi'nde hitap etti. Erdoğan, Türkiye'nin ihracatının 2002'den bu yana dört kattan fazla artış göstererek, geçen yıl 152 milyar dolara ulaştığını bildirdi. Başbakan, "Bizler aramızda artık vizeleri de kaldırmamız lazım. Biz bunun da görüşülmesini istiyoruz. Şu anda Türkiye olarak bizim 70 ülkeyle vizeler kalkmış durumda. Peki Cezayir'le niye kalkmasın?"dedi. Kuzey Afrika ve Ortadoğu'da tarihi dönüşümlere şahitlik ettiklerini dile getiren Başbakan Erdoğan, "Tunus, Mısır ve Libya'da, anayasal demokratik sisteme geçiş yolunda önemli ilerlemeler kaydediliyor. Tabii ki zorluklar var ama ben inanıyorum ki buraların halkı bu işi aşacaktır" değerlendirmesini yaptı. nbsp;
Erdoğan şunları söyledi: "Komşumuz Suriye halkının da demokratik rejime geçme yönünde verdiği mücadeleye kuvvetli desteğimizi, gerek ikili planda gerek uluslararası düzeyde sürdürüyoruz, sürdüreceğiz. Suriye'de şiddetin bir an önce durması ve halkın meşru taleplerinin karşılanması konusunda destek vermek uluslararası toplumun en başta gelen görevidir, sorumluluğudur. 100 bin insan burada öldürülmüş vaziyette. 100 bin insan... Ve şu anda babasını aştı. Hama Humus'ta baba katliam yaptı, burda da aynen oğlu, şimdi bu katliamı fazlasıyla yapıyor. Bu iş affedilir bir olay değil. Tabii ki bunun bedelini er veya geç ödeyecektir. Mazlumun ahı yerde kalmaz. Bu muhakkak ödenecektir."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...