Ülkücülerden Gezi Parkı eylemcilerine destek yok

/ Kaynak: İHA
Ülkücülerden Gezi Parkı eylemcilerine destek yok

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, Ülkücülerin asla çatışmaların tarafı olmayacağını açıkladı.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Olcay Kılavuz, Ankara Gölbaşı Ülkü Ocakları'na ziyarette bulundu. Ocak Başkanı Melih Molla'yı ziyaretinde gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Kılavuz, Türkiye'nin ateşten geçtiğine dikkat çekerken, ülkücülerin asla çatışmaların tarafı olmayacağını açıkladı. Yaşanan olumsuz gelişmelere rağmen geleceğin Türkiye'sinden umutlu olduğunu ifade eden Kılavuz, "Bu milletin kurtarıcısı dün olduğu gibi bugün de ülkücülerdir, Türk milliyetçileridir" dedi. nbsp;Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Kılavuz, yaptığı açıklamada şunları söyledi: nbsp;"Biz Ülkü Ocaklılar olarak hiçbir yasa dışı eylemin ortamında bulunmayacağız. Türk milliyetçilerinin asli vazifesi bu milletin hak ettiği seviyeye ve noktaya gelmesi adına üzerine düşeni yapması, kendisini başarılı bir şekilde yetiştirmesidir. Bugün memleketimiz tabir yerindeyse ateş çemberindedir, yangın alanına dönüşmüş bir vaziyettedir. Ülküdaşlarımızı farklı zeminlere çekmeye çalışan bir anlayışla da karşı karşıyayız. Bizlerin söylemleri, sloganları, hareketleri ve sembollerini kullanan bazı çıkar odakları Ülkü Ocakları'nı itibarsızlaştırma ve etkisiz hale getirme adına kamu nezdinde maalesef çeşitli alçaklıkları yapmaktadırlar."
nbsp;"ÜLKÜ OCAKLARI ŞAHLANIŞTA"
Türkiye'de olduğu gibi Ankara'da da Ülkü Ocakları'nın şahlanışını gördüklerini vurgulayan Kılavuz, "Bu şahlanış, bizler Ülkü Ocakları'nın teşkilat yöneticileri olduğumuz sürece tabir yerinde ise boynumuzun borcudur. Ebed müddet Ülkü Ocakları teşkilatları tarihte de bugün de Türk milletinin sevdalısı olmaya devam etmiştir. Bugün de milletimizin içinde bulunduğu bu buhranlı ve zorlu günlerde üzerine düşen vazifeyi yerine getirecektir. Ama üzerimize düşen vazife, hiçbir şekilde gayriresmi ortamların içinde bulunmamaktır. Bizler kendimizi yasal zeminler içerisinde demokratik hakkımızı her türlü ortamda ortaya çıkartabiliriz ve dile getirebiliriz. Ama bunun dışında kesinlikle Ülkü Ocakları Genel Başkanı olarak şahsım, tüm Türkiye'deki teşkilatlarımızı yakından takip etmekteyiz. Aynı zamanda üzerimize oynanan oyunların ve kurulan kurguların fazlasıyla farkındayız. Bugün ülkücülerin, Türk milliyetçilerinin varlığının bir çatışma ortamı içine girmesiyle alakalı hazırlık içinde olan resmi ya da gayriresmi anlayışın varlığını da fazlasıyla biliyoruz. Onun için inşallah bu ortamın kesinlikle ve kesinlikle birilerine fırsat verdirmeden kendi birliğimizi, beraberliğimizi ve güçlü yapımızın devamlılığını sağlayacağız. Hep beraber güzel günlere erişeceğiz. Bu milletin kurtarıcısı dün olduğu gibi bugün de ülkücülerdir, Türk milliyetçileridir" diye konuştu.
nbsp;"Ülkücüler, çatışmanın tarafı olmayacaklardır" diyen Kılavuz, Ülkücülerin, ağır bedeller ödemiş millet adına o ağır bedellerin acı hatırasını bünyesinde barındıran kimseler olduğuna dikkat çekerek şunları dedi:
nbsp;"Onun için ülkücüler kavga ederek ya da çatışarak değil, yaşayarak Allah'ın izniyle Türk milletine hizmet edeceklerdir. Onun dışında hiçbir olumsuz toplum tarafından kabul görmeyen ortamların içerisinde olmayacaktır. Hep beraber inşallah güzel günlere erişeceğiz diye ümit ediyorum."
nbsp;GÖLBAŞI DEĞERLENDİRMESİ
nbsp;Olcay Kılavuz, Gölbaşı Ülkü Ocakları'nın çalışmalarıyla ilgili olarak da şu değerlendirmelerde bulundu:
nbsp;"Gölbaşı Ülkü Ocakları'nda gördüğüm kadarıyla ortaöğretim, üniversite gençliğimizle bayan teşkilat mensuplarımıza hamdolsun fazlasıyla eğitim faaliyetleri devam etmektedir. Ülkü Ocakları'nın zaten asli vazifesi, Türk gençliğinin en iyi şekilde yetiştirilmesi ve geliştirilmesidir. Ülkü Ocaklarını biz bir eğitim yuvası, ilim irfan ve ahlak yuvası olarak nitelendiriyoruz. Bu vazifeyi de kıymetli Ocak Başkanımız yönetimi ile beraber fazlasıyla ortaya koymaktadır. İnşallah çok daha güzel işler yapacaklarına fazlasıyla eminim. Yapmış olduklarını da incelediğim faaliyet raporlarından görmüş bulunmaktayım. Kendilerine teşekkür ediyor, tebriklerimle başarılarının devamını diliyorum."

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...