Hindistanlı 20 bin işçi Suudi Arabistan'ı terk edecek

/ Kaynak: AA
Hindistanlı 20 bin işçi Suudi Arabistan'ı terk edecek

DÜNYA Haberleri  / AA

Suudi Arabistan'da ikamet etmeyi sürdüren 20 bin Hintlinin acil çıkış belgesi ile ülkesine dönmek için müracaat ettiği ifade edildi.

Suudi Arabistan'da yasa dışı olarak bulunan yabancı işçilerin, hükümetin çıkardığı af yasası kapsamında ülkeden ayrılmaya devam ettiği belirtildi. nbsp;Hindistan'ın Riyad Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada, çalışma izinleri olmayan, vize tarihleri bittiği halde Suudi Arabistan'da ikamet etmeyi sürdüren 20 bin Hintlinin acil çıkış belgesi ile ülkesine dönmek için elçiliğe müracaat ettiği ifade edildi. nbsp;Şu ana kadar 5 bin kişiye acil çıkış belgesi verildiğini kaydeden Hindistan Büyükelçiliği, ülkelerine dönmek isteyen vatandaşlarına başvuruda gecikmeme çağrısında bulundu. nbsp;Öte yandan Suudi Arabistan hükümeti, Kral Abdullah tarafından çıkarılan affın yürürlülük tarihinin 3 Temmuz'da sona ereceği ve bir kez daha uzatılmayacağı uyarısında bulundu.Suudi Arabistan'da 28 milyonluk nüfusun 8.4 milyonu yabancılardan oluşuyor. Özellikle hizmet sektöründe, çoğunluğu Hindistan, Pakistan, Bangladeş olmak üzere Uzak Doğu ülkeleri vatandaşları çalışıyor.Suudi Arabistan hükümeti, ülkedeki işsizlik oranlarını düşürmek ve kendi vatandaşlarına iş imkanı oluşturabilmek amacıyla yabancı işçilerin sayısını azaltmak istiyor.
Riyad yönetimi, 6 Nisan 2013 tarihinden önce ülkeye kanuni yollarla giren, çalışma izni bittiği halde iznini yenilemeyen, umre veya hac için gelip de ülkede kaçak olarak kalanlar için af çıkarmıştı.
Yapılan çağrı üzerine ülkeyi terk edecek kişilere, kanun ihlallerinden dolayı para veya hapis cezası verilmeyecek. Aftan yararlanmayan ve ülkeden çıkmayanlara ise 2 yıl hapis ve 37 bin 500 dolara kadar para cezası verilecek.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...